Budapestről indul végső útjára a Black Sabbath

Szerző • 2015-09-30 • Hírek, Könnyű, Programok Budapestről indul végső útjára a Black Sabbath bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1031

Minden idők talán legsikeresebb heavy metal zenekarának, a Black Sabbath búcsúturnéjának (The End) európai része Budapestről indul. Az együttes három alapító tagja 2016. június 1-jén lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Az angol banda fővárosunk után Berlint, Veronát, Zürichet, Desselt, Haldent, Koppenhágát, Bécset, Prágát, Krakkót, Rigát, Helsinkit, Stockholmot célozta meg, az „igazi befejezés” pedig Moszkvában lesz július 12-én.

A világszerte 70 millió lemezt eladó Black Sabbath eredetileg blues-rock együttesként indult 1968-ban, de a zenészek hamar rájöttek, hogy a heavy metal stílus jobban passzol hozzájuk. A zenekar tagjai az évek során szinte folyamatosan cserélődtek, egyedül a gitáros, Tony Iommi előkelő helye volt megingathatatlan.

Ozzy Osbourne folyamatos drog- és alkoholproblémákkal küszködött; 1979-ben őt ezért kellett eltávolítani a bandából. A Grammy-díjas angol énekes 1997-ben tért vissza – az így kiegészült eredeti felállás eredményeképp jött létre a Reunion című album is. Maga a formáció kétszer nyert Grammy-díjat.

Ők a heavy metal igazi úttörői: mondhatjuk, hogy a stílus nekik, egészen pontosan a Black Sabbath (1970), a Paranoid (1970) illetve a Master of Reality nevű albumaiknak köszönhetően forrt ki.

Forrás: MTI

Fotó: http://images5.alphacoders.com/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva