Büdös ásványvizet hívott vissza a Nébih

Szerző • 2018-07-09 • Hírek, Közélet Büdös ásványvizet hívott vissza a Nébih bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva528

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy lakossági bejelentés alapján végzett helyszíni vizsgálat után elrendelte a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvíz forgalomból történő kivonását – írja közleményében a Nébih

A hatóság szerint a terméknek kénhidrogénre emlékeztető mellékszaga volt, emiatt az ital fogyasztásra alkalmatlannak minősül. A Nébih kötelezte az ásványvíz magyarországi forgalmazóját, a VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat!

A hatóság egy vásárló minőségi kifogása és egy élelmiszer eredetű megbetegedés gyanúja miatt végzett helyszíni vizsgálatot és hatósági mintavételt július 5-én a San Benedetto ásványvíz hazai forgalmazójánál. A Nébih laboratóriumi vizsgálatai is alátámasztották, hogy a víznek kénes szaga van.

A hivatal szakemberei a helyszíni szemle során azt is megállapították, hogy a fenti azonosítókkal rendelkező termék kizárólag olasz nyelvű jelölőcímkével rendelkezik. A magyar nyelvű jelöléssel el nem látott élelmiszerek nem felelnek meg a hatályos jogszabályi előírásoknak, és a vásárlók egyértelmű, közérthető tájékoztatásának hiányában nem hozhatók biztonsággal forgalomba Magyarországon.

A Nébih arra kötelezte a forgalmazó VízSztár Kft.-t, hogy 2018. július 25-ig valamennyi üzleti partnerétől hívja vissza a fenti paraméterekkel rendelkező italokat. A hatósági intézkedés kizárólag a 2019.11.25. minőség-megőrzési idejű San Benedetto Oligominerale Naturale megnevezésű, 1,0 literes PET palackos kiszerelésű ásványvizet érinti.

A Nébih felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben vásároltak ebből a termékből, semmilyen körülmények közt ne igyák meg!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva