Bugyogó csatornák, beázások: a 18. kerületet sem kímélte a vihar

Szerző • 2015-08-18 • Hírek, Közélet Bugyogó csatornák, beázások: a 18. kerületet sem kímélte a vihar bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2023

Tegnap kora este óriási mennyiségű csapadék zúdult le a fővárosra – víz lepte el a kórházakat, a nagyobb bevásárlóközpontokat és az utcákat, a közlekedés valósággal megbénult egyes részeken. Az árvíz nem kerülte el kerületünket sem: több 18. kerületi lakó is jelezte, hogy a vihar kíméletlenül betört mindenhová…

Az egyik lakó arról számolt be, hogy a Gilice térről zubogott a víz lefelé a Glóriett lakótelepen keresztül, és jelezte azt is, hogy a víz az Aldi vonalában is állt a Kolozsvári utcánál, olyannyira, hogy még a busz sem merészkedett bele.

arvidokep_bent

Ez másik beszámoló arról szól, hogy az Ipacsfa utca körül a „csatornafedelekből szökőkutak lettek”, és amit még soha nem lehetett látni a kerületben: a Közdűlő úton lévő széles csatorna csordultig tele volt.

Vihar - Budapest

A duguláselhárítók és a tűzoltók éjjel is dolgoztak, de még mindig rengeteg munkájuk van. Egy darabig megállt az élet a Margó-Baross kereszteződésben is, a közlekedési lámpák néhol leálltak, és csak üresen, feketén díszelegtek. Kerületünkben azonban még mindig jobb volt a helyzet, mint a főváros más pontjain: míg nálunk „csak” a jelzőlámpák nem működtek, addig máshol emberek lakásai és autói merültek víz alá.

Ha Önnek van felvétele a tegnapi viharról, ossza meg az Instagramon, a #tovabb18 hashtag-et használva! De elküldheti nekünk a Facebook oldalunkra is!

Budapesten nagy károkat okozott a vihar, a Fővám téren például beszakadt az útburkolat. A számítások szerint az este lecsapó vihar során egy óra alatt több eső esett a főváros belső részén, mint az augusztusban összesen. A tűzoltókat több mint száz helyre hívták már ki, szinte mindenhol vizet kellett eltávolítaniuk, vagy autókat szabadítottak ki.

A fővárosban 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekből eltávolították a csapadékvizet, és a tömegközlekedés elősegítésére az aluljárókból is szivattyúzták a vizet. Összesen 26 helyen áztak be pincék, főként a pesti oldalon, emiatt mintegy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból. A katasztrófavédelem kéri, hogy ha egy bejelentés már nem aktuális, hívják fel ismét a segélyszámot és mondják le a segélykérést, mert ezzel megkönnyítik a munkát.

Az este lecsapó vihar során beszakadt útburkolat a budapesti Fővám téren:

Budapest, 2015. augusztus 18. Az elõzõ este lecsapó vihar során beszakadt útburkolat a budapesti Fõvám téren 2015. augusztus 18-án. A vihar során egy óra alatt több esõ esett a fõváros belsõ részén, mint az augusztusi havi átlag. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A heves esőzésre a hét további napjaiban is számítanunk kell az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint. Budapestre a felhőszakadás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Képek: MTI, idokep.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva