Bulival a vakációba

Szerző • 2018-06-11 • Hírek, Közélet Bulival a vakációba bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva469

Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg június 10-én a Kondor Béla Közösségi Ház az önkormányzat támogatásával vakációköszöntő családi napját.

A Havanna-lakótelep – ahogyan Galgóczy Zoltán alpolgármester fogalmazott június 10-én a Kondor Béla sétány színpadán mondott megnyitó beszédében – egy kicsit város a városban, kerület a kerületben, hiszen Pestszentlőrinc-Pestszentimre mintegy 100 ezer lakosából 17 ezer itt él.

Illő tehát, hogy a kerületrésznek saját ünnepei is legyenek. Ezek sorában újdonság a Kondor Béla Közösségi Ház új igazgatója, Varga Ferenc által kezdeményezett vakációköszöntő családi nap, amelyet június 10-én először rendeztek meg a lakótelep főutcáján, illetve az épületben.

Az új esemény filozófiája egyszerű: bulizzanak együtt egy utolsót a szünidő kezdete előtt a családok, a környékbeli ismerősök. Ennek megfelelően a szervezők a legkülönbözőbb korosztályoknak kínáltak színpadi programokat, továbbá olyan népszerű kísérőrendezvényeket, mint a kézműves foglalkozás, az arcfestés, az állatsimogató. A közösségi ház előadótermében egész nap pingpongozni lehetett. A bátrak kipróbálhatták az alkalmi mászófalat, a még merészebb kalandra vágyók pedig felemelkedhettek azzal a léggömbbel, amelyet a Havanna-ünnepről már jól ismernek az itt élők.

Fontos része volt az eseménynek az Akik sokat tettek a Havanna-lakótelep gyermekeiért elnevezésű díj átadása. Az ötévenként odaítélt, most harmadszor kiosztott elismerésre a telepen működő oktatási-nevelési intézmények munkaközösségei terjeszthetnek fel egy-egy kollégát.

A kitüntetettek:

– Pestszentlőrinci Bóbita Óvoda: Langóné Gyöngyösi Katalin
– Budapest XVIII. Kerületi Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola: Kiss Olga
– FPSZ XVIII. Kerületi Tagintézménye: Rössler Ilona
– Budapest XVIII. Kerületi Speciális Oktató és Fejlesztő Intézmény: Csík Árpádné
– Pestszentlőrinci Eszterlánc Óvoda: Virág Zoltánné
– Kondor Béla Általános Iskola: Altmann Györgyné
– Kondor Béla Közösségi Ház és Intézményei: Lőke Maya
– Pestszentlőrinci Pitypang Óvoda: Méder Lászlóné
– Családi Játszóház: Gasparetzné Erdei Tünde
– Pestszentlőrinci Robogó Óvoda: Szabó Éva
– Napsugár Bölcsőde: Véginé Károlyi Magdolna
– Pestszentlőrinc-Pestszentimre Eü. Szolgálató Nonprofit Közhasznú Kft.: XVIII. Kerületi Védőnői Szolgálat, Kondor B. sétányi rendelő munkatársai

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva