Bűnmegelőzés kerámiával

Szerző • 2017-07-25 • Hírek, Művészet Bűnmegelőzés kerámiával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva835

Nyáron is pezseg az élet a Fehéren Feketén Galériában. Még egy bűnmegelőzési programban is részt vesz a műhely. A kerületi művészeti élet egyik fontos központja a Teleki utcai Fehéren Feketén Galéria, amely nemcsak képző- és iparművészeket gyűjt egybe, hanem az irodalom, a zene barátait is.

Nádasdi Mihály, a műhely alapítója és vezetője fontosnak tartja, hogy az alkotás ne legyen a hivatásos művészek kiváltsága, hanem próbára tehesse magát minden felnőtt és gyerek. Ez az egyik oka annak, hogy a galériában nyáron is pezseg az élet.

– Aki egy kicsit is figyeli a munkánkat, tudja, hogy nemcsak kiállításokat és művészeti esteket szervezünk, hanem workshopokat, szakköröket is – mondta a galériavezető. – Meglehetős érdeklődés mellett tartunk például kerámiaszakköröket. Itt, a galériában is működik egy, amelyben felnőttek, elsősorban hölgyek vesznek részt, s egy jól működő szakkört szervezünk az Eötvös iskolával is. Az iskolában elkezdődött a nyári szünet, fiatalok azonban a vakáció alatt is formázzák az agyagot a Teleki utcában.

– A kerületi rendőrkapitányság hosszú ideje szervez bűnmegelőzési programot iskoláskorú fiatalok számára – magyarázta Nádasdi Mihály. – Ennek része az is, hogy segítenek nekik hasznos, tartalmas szabadidős programot találni. Ezért jön hozzánk 15 gyerek a nyáron kerámiázni.

A galériavezető azt is elmondta, hogy ősztől a szokott lendülettel folyik majd a munka galériában. az új tárlatok mellett megint lesz kerítéskiállítás, és folytatódik a jazzkoncertsorozat is.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva