Buszmegállóban nyílt tornaterem Budapesten

Szerző • 2015-10-07 • Hírek, Könnyű Buszmegállóban nyílt tornaterem Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1340

Szeptemberben 28 500 embernek volt lehetősége aktív testmozgással eltölteni azt az időt, ami eddig tétlen ácsorgással szállt el. A Fővárosi Önkormányzat kültéri edzőtermet csinált az egyik V. kerületi buszmegállójából – a zseniális ötlet példa értékű.

A Széchenyi utcában szeptember elsejétől nemtől, kortól, és ami talán a legfontosabb: pénztárcától függetlenül lehet tekernie egyet az edzőbicikliken, amíg az ember buszra vár. A Pestébresztő névre hallgató újítás használatával az V. kerület lakosai véget vehetnek a mozgásszegény életmódnak, ami a világ negyedik leggyakoribb haláloka.

Bizonyos felmérések szerint már akár napi fél óra testmozgással is megőrizhetjük az egészségünket, ennyi időt pedig mindenkinek szánnia kell magára. Akinek nincs pénze edzőteremre vagy uszodára, annak a Pestébresztőhöz hasonló street workout-os szabadtéri fitneszparkok remek lehetőséget nyújtanak a változatos testmozgásra. A szintén ingyenesen futással, gyaloglással ellentétben ezeken a helyeken testünk minden izmát megdolgoztathatjuk.

street_bent

A street workout saját testsúllyal végzett edzésforma, ami Amerikában fejlődött ki. Ezzel az edzésmódszerrel egészséges, atletikus és meglehetősen erős testet lehet kialakítani. A mozgásforma olyannyira elterjedt a világon, hogy 2011 óta hivatalos street workout-os világbajnokságokat is rendeznek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva