A járvány alatt is jól teljesít a teherszállítás a Budapest Airportnál

Szerző • 2020-09-18 • Hírek, Közélet A járvány alatt is jól teljesít a teherszállítás a Budapest Airportnál bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva106

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2020. január-augusztus hónapokban összesen 84 510 tonna légi teherárut kezelt, ami csupán 3,3 százalékkal kevesebb 2019 azonos időszakához képest. Ez azt jelenti, hogy a budapesti repülőtér átlagosan több mint 10 000 tonna légi teherárut kezelt havonta. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kezelt áru import-export aránya némileg eltolódott a korábban tapasztalható kiegyensúlyozott 50-50 százalékról 60-40 százalékra, az import javára. Az első 8 hónapban több mint 17 százalékkal nőtt a dedikált cargo járatok száma a repülőtéren – írta bejegyzésében a Budapest Airport.

A légiáruszállítás zavartalan működése továbbra is kritikusan fontos a nemzetgazdaság működése szempontjából. Menetrendszerű cargo járatokat üzemeltetnek a Budapest Airport hosszú távú partnerei – a Cargolux Hong Kongból, a Qatar Airways Dohából, a Turkish Airlines Isztambulból, illetve fontos új kapcsolatot jelent a Korean Air Szöul-Budapest cargo légijárata. Az integrátor és futárvállalatok is zavartalanul működnek a repülőtéren: a DHL Express, a FedEx / TNT Express és a UPS járatai napi szinten kötik össze Budapestet nagy logisztikai központjaikkal.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva