A Cargolux 18 éve segíti a légi áruszállítást Budapest és a világ repterei közt

Szerző • 2020-08-06 • Hírek, Közélet A Cargolux 18 éve segíti a légi áruszállítást Budapest és a világ repterei közt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva371

A Budapest Airport a napokban köszöntötte a Cargolux légitársaság 3500. légiáruszállító járatát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A luxemburgi központú légitársaság immár 18 éve biztosítja a légi összeköttetést a világ repülőterei, a légiszállítási iparág szereplői és a Budapest Airport között – olvastuk a bud.hu-n.

18 év, 3500 járat, több, mint 200 000 tonna elektronikai, autóipari, gyógyszeripari légiáru, vagy épp légi úton szállított élőállat – így lehetne összefoglalni a Cargolux budapesti pályafutását. A légitársaság 2002-ben kezdte meg működését a Liszt Ferenc Repülőtérre, elsősorban távol keleti importra és magyarországi exportra alapozva, és 18 éve megszakítás nélkül üzemel a magyar főváros repülőterére.

Cargolux – 18 éve a magyar és kelet-közép-európai légi áruszállítás szolgálatában (Fotó: Keresztes Zoltán)
A Cargolux járathálózata elsősorban Hong-Kong-i és Zhengzhou-i járatokból épült fel, amelyek Budapestről a Luxembourgi központba folytatják útjukat, ahol számtalan desztinációba kapnak tovább szállítási lehetőséget világszerte. Ebben rejlik a luxemburgi légitársaság vonzereje és sikere is: a légiszállítási iparág számára kulcsfontosságú a széles elérhetőséget biztosító hatékony útvonalhálózat és szállítási kapacitás.

„Nagyra értékeljük hosszú és kiváló együttműködésünket a Cargolux légitársasággal: idén ez a mindenki számára gyümölcsöző kooperáció „nagykorúvá vált” – mondta Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója. Hozzátette: – „Az elmúlt 18 év számos örömteli pillanatot és kihívást tartogatott számunkra: 2008 után közösen éltük át a gazdasági világválság hatásait, de 2019-ben együtt ünnepelhettük azt a napot, amikor a Cargolux jumbója elsőként gördült be az új BUD Cargo City előterére. 2020-ban, a koronavírus járvány elleni harcban minden korábbinál fontosabbá váltak a dedikált cargo járatok: ebben az időszakban a Cargolux repülőgépei is garantálták az orvosi eszközök leghatékonyabb szállítását.”

„A légiáruszállítás stratégai jelentősége vitathatatlan a Budapest Airport számára” – emelte ki Kossuth József cargo vezető. – „A BUD cargo csapatával minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy légiáruszállítás számára a legoptimálisabb környezetet teremtsük meg repülőtéren és a cargo közösségben. Stratégiai terveket csak olyan megbízható, hosszútávú partnerekkel lehet megvalósítani, mint amilyen számunkra a Cargolux. A következő években is bízunk a sikeres együttműködésben.”

“A Cargolux büszke erre a mérföldkőre, mert azt jelzi, hogy zökkenőmentes az együttműködésünk a Budapest Airporttal és cargo közösségével. Az évek során egyre szorosabbá vált ez az együttműködés, és partnerségünk előnyeit élvezhette az összes érdekelt fél. Készen állunk a további építkezésre, hogy konszolidáljuk vezető pozíciónkat a régió légiáruszállításában,” jelentette ki Domenico Ceci, EVP Sales & Marketing at Cargolux.

Fotó: bud.hu

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva