Charlie esőben is tűzbe hoz

Szerző • 2018-03-20 • Hírek, Könnyű Charlie esőben is tűzbe hoz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1002

Tavaly töltötte be a hetvenet, de ha a színpadon látjuk, nem gondolunk erre. Rá is igaz, hogy olyan, mint a jó bor: nem öregszik, csak érik. Charlie-ért még az esős télies időben is kijöttek a Kossuth térre a kerületiek.

Gyerünk, akkor vágjunk bele! – lépett a Kossuth téren felállított színpadra Charlie március 17-én az első ízben megrendezett Tavaszköszöntő Fesztivál sztárjaként. Bár a téllel együtt visszatérő eső ekkor zendített rá igazán, ez már nem érdekelte a folyamatosan érkező nézőket, a kiváló énekes így is remek hangulatot teremtett.

Miért a Kossuth tér?

A már középkorú kerületiek is jól emlékezhetnek arra, mit jelentett néhány évtizeddel ezelőtt a Lőrinci Ifjúsági Parknak helyet adó Kossuth tér nemcsak a helyieknek, hanem az egész dél-pesti régió fiataljainak, sőt a nagy zenekarokat messzebbről követő rajongóknak is. A magyar rock fénykorának ma már legendás előadói léptek itt színpadra, és talán ez volt a tér eddigi történetének egyetlen olyan időszaka, amikor árnyas fáival nemcsak parkként szolgált, hanem kulturális találkozóhelyként is.

Eddigi, írtam, mert 2011-től az önkormányzat a lakosság bevonásával elkezdte megtervezni a Kossuth tér megújulását. Kettős céllal tették ezt: egyrészt olyan modern parkot akartak létrehozni, amely őrzi a tradícióit, ám a modern igényeknek is megfelel, és így valamennyi generáció kedvelt pihenőhelye lehet, másrészt újra kulturális események színterévé válhat. A megújuló park az elmúlt években háromszor adott már helyet a kézműves sörök fesztiváljának, s volt itt Szent Márton-napi felvonulás és gasztronómiai-kulturális fesztivál is. A tavaszköszöntő ezek sorába illeszkedik.

Charlie-ért jöttek

Engem nem zavar az eső. Charlie a kedvencem, szinte havonta megnézem valahol, ez pedig egy ingyenes buli, és nincs messze – ezt az esemény kedvéért egy barátjával a kispesti lakótelepről átugró Vajk nevű fiatalember mondta, aki a kora ellenére erre a muzsikára esküszik.

Mi lesétáltunk innen a közelből. Nem gond az időjárás, az ilyen esős koncertekre szokott az ember a legszívesebb visszaemlékezni – mondta egy harmincas pár férfi tagja.

A délutáni programban egyébként több zenekar váltotta egymást, de a legtöbben természetesen Charlie fellépésére voltak kíváncsiak. Írhatnánk azt is, hogy az időjárás miatt sajnos egynaposra sikerült a két napra tervezett tavaszköszöntő, az igazság azonban az, hogy – és ezt nem lehetett előre kiszámítani – a fesztivál időpontjában épp nem volt ott a tavasz, hogy köszöntsék. Így, míg a szombatra tervezett programok rendben lezajlottak, a vasárnapi fellépéseket kénytelenek voltak a szervezők törölni. Pedig a Balássy Betty–Varga Feri páros vagy éppen Oszvald Marika fellépése komoly érdeklődésre tarthatott volna számot.

Az azonban biztos, hogy azok, akik végül rászánták magukat a szabadtéri programra, egy kellemes szombat estét töltöttek Pestszentlőrinc megújuló központi terén.

bp18.hu, K.Gy.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva