Csak a Kispest bírt el velük

Szerző • 2014-10-16 • Hírek, Sport Csak a Kispest bírt el velük bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva934

Büszke lehet az eredményére a lőrinci önkormányzat, mert a Kispest mögött a második helyen végzett az önkormányzati csapatok futball tornáján.

Új bajnokot avattak szeptember 13-án, szombaton a Fáy utcában a PromoSport Kft. és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÜOSZ) által hatodik alkalommal megrendezett Budapesti Kerületek Focitornáján. Büszke lehet az eredményére a lőrinci önkormányzat, mert a Kispest mögött a második helyen végzett. A focihoz családi nap, több gyermekprogram és ingyenes egészségszűrés is társult.

A már hagyományosnak nevezhető eseményt a fővédnök Tarlós István főpolgármestert helyettesítő Szentes Tamás főpolgármester-helyettes és Riz Levente, a BUÖSZ elnöke, a XVII. kerület polgármestere nyitotta meg. Az utóbbi nem sokkal később már sportmezbe öltözött, de még az ő tudása sem volt elég ahhoz, hogy a korábban kétszeres győztes kerületi gárda a húszcsapatos mezőnyben bejusson a legjobb nyolc közé.

A díjhalmozó

Az eső fenyegette, de végül „szárazon maradó” tornán a címvédő óbudaiak sem remekeltek. A tavalyi formájuktól elmaradva már a negyeddöntőről is lemaradtak.
A Budapesti Kerületek Focitornáját nagy csatában végül Kispest önkormányzatának a csapata nyerte meg, míg a dobogó második fokára a XVIII. kerületiek állhattak. A bronzérmet a Budafok-Tétényt képviselő focisták vehették át, akik legyőzték a belváros-lipótvárosi csapatot.
Különösen jó napja volt Velezda Ákosnak, aki a győztes kispesti csapatot erősítette. Különdíjat vehetett át mint a torna legjobb kapusa, és hogy az öröme teljes lehessen, a városismereti szellemi vetélkedő első helyezettjeként kétszemélyes wellnesshétvége-utalványt is hazavihetett.
Íme, amikor a testi erő és ügyesség párosul a szellemi frissességgel.
A nyolccsapatos, ötórás Budapest-bogrács elnevezésű főzőversenyből Újbuda mesterszakácsai kerültek ki győztesen.

Legalább ők…

Az ezüstéremmel önkormányzatunk futballistái bebizonyították, hogy nem csupán a kerület irányításában értek, érnek el szép sikereket, hanem a sportban is.
Az igazinak nevezett focistákkal szemben legalább ők…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva