Csak egy ugrás majd Dubai

Szerző • 2014-07-16 • Egyéb, Hírek, Közlekedés Csak egy ugrás majd Dubai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2805

Az Emirates Airline megtette a magyar légiközlekedés idei legnagyobb horderejű bejelentését:  naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubai között, még idén.
Idén ősszel indulhat útnak az első közvetlen járat Magyarország és Dubai között – jelentették be Dubai-ban a világ negyedik legnagyobb légitársaságánál.

A járatot az első pillanattól új, nagy befogadóképességű, széles törzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik:

flyawaysimulation.com
A napijárat Dubai-ba (és vissza is) már a téli menetredni időszak kezdetétől elérhető, azaz, október végétől indulnak az új, széles törzsű Airbus A330-asok.

cdn-www.airliners.net

Két osztályon 278 ülőhelyet kínálva hetente összesen akár 3892 utast képes szállítani Budapest és Dubai között.

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere az Egyesült Arab
Emírségek fővárosában található Dubai International Airport.

Dubai International Ariport
A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll
(Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik.
A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates “Az év légitársasága” címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

Az illetékes magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, abból a feltételezésből kiindulva, hogy jelentős kereslet mutatkozik a Dubai – Budapest közvetlen járatra, illetve a dubai átszállással elérhetővé váló közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.

úticélok

A Budapestről induló utasok egyetlen dubai átszállással el tudnak érni olyan népszerű turisztikai célpontokat, mint a thaiföldi Phuket, illetve olyan üzleti célpontokat, mint Peking, Szöul, Tajpej, Tokió, vagy Sydney.

A fontos új járat elindítását célzó erőfeszítésekről Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója elmondta: „Hihetetlen öröm számunkra, hogy Budapesten üdvözölhetjük az Emirates légitársaságot. Az idei évre szolgáltatásaink jelentős fejlesztését ígértük, és a Budapest Airport rendkívül büszke arra, hogy bejelentheti az egyik legnagyobb globális légi fuvarozó érkezését, különösen így, hogy az Emirates minden nap repülni fog, ráadásul széles törzsű géppel. Keményen dolgoztunk velük az elmúlt öt évben azon, hogy a gyorsan növekvő forgalmú Budapestet is vegyék fel a járathálózatukba, és nincs kétségem afelől, hogy ez az új napi
rendszerességgel közlekedő járat nagyon népszerű lesz.”

Tim Clark, az Emirates Airline elnöke elmondta: „A konnektivitás és a mobilitás kulcsfontosságú a világgazdaság működésében, és budapesti járatunk új lehetőségek egész tárházát nyitja meg a magyar emberek előtt. Ügyfeleinknek – beleértve az utasokat és az exportőröket is – a Dubai csomópontunkon keresztül gyorsabb átszállást biztosítunk számos jelenleg kevésbé intenzíven kiszolgált desztináció, például Sydney, Taipei és Phuket felé. Ezek a fontos úti-célok új keresletet generálnak, segítik a kétoldalú kereskedelem fejlődését a keleti piacokkal, és tovább erősítik a magyar gazdaság versenyképességét. Globális hálózatunk végső soron minden ügyfelünknek hasznára válik.”

 

 

 

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva