Családi készülődés a Múzeumsarokban

Szerző • 2016-03-23 • Család, Hírek Családi készülődés a Múzeumsarokban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1714

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény húsvétváró, télbúcsúztató családi napot tartott március 19-én a Múzeumsarokban. Régi képeslapok nézegetésével, és népszokások megidézésével búcsúztatták a telet kicsik és nagyok a márciusi családi napon a Múzeumsarokban. A résztvevők kiszebabát készíthettek fakanálból, kukoricacsuhéból, krepp-papírból vagy filcből, és tavaszi barkaágakat díszíthettek színes szalagokkal és figurákkal.

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény rendszeresen szervez családi napot, amelyen a kicsik és nagyok szívesen vesznek részt, mert a programok mindig színesek és az intézmény munkatársai is nagy szeretettel foglalkoznak a gyerekekkel.

A rendezvény szokás szerint alkalmat kínált arra is, hogy a betérők ismerkedjenek a gyűjtemény állandó kiállításával is, régi emlékeket, ismerősöket idézzenek meg a tárlókat nézegetve, a gyűjtemény munkatársaival beszélgetve – mondta Rozgonyi Sarolta, a helytörténeti gyűjtemény múzeumpedagógusa.

– A családi napok sora május elsején az Új Tündérkertben, a Traktormajálison folytatódik, ahová tablókiállítással települ ki a gyűjtemény, és játékos feladatokkal várunk minden érdeklődőt.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva