Családi napok a Múzeumsarokban

Szerző • 2014-12-04 • Család, Hírek, Programok, Szórakozás Családi napok a Múzeumsarokban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1344

A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény újra szervez ingyenes családi délutánokat a Múzeumsarok Kiállítóteremben. Az intézmény szeretné, ha minél több „civil” is értesülne a foglalkozásaikról.

– A Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény évente csaknem 300 iskolai foglalkozást tart, amelyekre több ezer tanuló látogat el hozzánk. Ezek a programok a tanrend kiegészítéseként zajlanak, családi napokat azonban Kovács Márk egykori munkatársunk sajnálatos halála óta ritkán szerveztünk – mondta Heilauf Zsuzsanna történész-muzeológus, a gyűjtemény vezetője.

Idén ősszel viszont Rozgonyi Sarolta múzeumpedagógus újult lelkesedéssel fogott hozzá a családi napok lebonyolításához. Elsőként Versjáték címmel november 29-én, Szécsi Margit költő mellszobrának újjáavatásához kapcsolódóan alkotással egybekötött játékos foglalkozást szervezett. A szeles, hideg délutánon az érkezőket forró teával várták, távozóban pedig forró kakaóval búcsúztak a gyerekektől. A foglalkozás résztvevői a költő Nádas című versével és annak szereplőivel ismerkedtek meg, amelyek síkbábjait különféle technikákkal el is készítettek, majd a figurákat megszólaltatva, mozgatva adták elő a verset.

A helytörténeti gyűjtemény következő foglalkozása Karácsony régen és most címmel december 13-án lesz, amikor már a karácsonyi készülődésbe vethetik bele magukat a látogatók. A programra december 9-ig előzetes bejelentkezés szükséges.

Szécsi Margit: Nádas
Szél ha fújja: éles levél-karddal napos-fényes levegőbe vagdal. Sárga pelyhet pilléz bóbitája, mintha felleg madárpihe szállna. Lepke lebben mint a csöndes álom. Zöld darázs ing napsugár-fonálon. Mint ütött húr, hosszan szól a dongás, egésznapos a bíbicvisongás.

 

bp18.hu, Csernai Mariann

 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva