Koronavírus – Vigyázzunk, csalók próbálják becsapni az időseket!

Szerző • 2020-03-17 • Hírek, Közélet Koronavírus – Vigyázzunk, csalók próbálják becsapni az időseket! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva225

Már nem csak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is – hívta fel a figyelmet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten. Lakatos Tibor azt mondta, csalók és nyerészkedők különböző hamis ígéretekkel keresik meg főleg az időseket, és fertőtlenítőszereket, fertőtlenítő takarítást kínálnak. Jelezte, több ilyen bejelentést is kaptak, ezért a rendőrség folyamatosan figyeli az ilyen jogellenes cselekményeket.

Hozzátette: a csalók szankciókra számíthatnak, velük szemben a rendőrség büntető- vagy szabálysértési eljárásokat indít. Emlékeztetve arra, hogy új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés, Lakatos Tibor felsorolta az azóta kormányrendeletben is kihirdetett fontosabb intézkedéseket, az egyes bolttípusok nyitvatartását, a kulturális és sportrendezvények megtiltását, valamint az országhatárok – magyarokat nem érintő – lezárását.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva