Csobbanj a kerület szívében!

Szerző • 2015-06-20 • Hírek, Könnyű Csobbanj a kerület szívében! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1854

Idén nyáron is kellemes kikapcsolódást kínál a Bókay-kert tavaly felújított, kibővített strandja. A június 11-i nyitónapon ingyenes volt a belépés, de a nyár további részében sem kell mélyen a zsebébe nyúlnia annak, aki itt szeretne felüdülni, mert a belépők ára nem változott a tavalyihoz képest.

Kedvezett az időjárás a strandnyitásnak, így sokan éltek az ingyenes belépés lehetőségével. A Park uszoda strandja nemcsak a kerületben élők körében népszerű, egyre többen jönnek ide a környező kerületekből, településekről is.

bokaystrand01_bent

Vannak új ötletek

A Bókay-strand népszerűségének az elmúlt néhány évben tapasztalható növekedése elsősorban a terület bővülésének és a szolgáltatások javulásának köszönhető. Lévai István Zoltán alpolgármester a nyitás alkalmával arról is beszélt, hogy milyen további tervei vannak az önkormányzatnak.

Nyitva tartás és belépőárak
A strand hétfőtől vasárnapig 9–19 óráig tart nyitva.
Jegyárak:
– egész napos felnőttbelépő: 1000 Ft
– egész napos gyermekbelépő: 650 Ft
– egész napos családi belépő, amelyet 2 felnőtt + 2 gyerek vagy 1 felnőtt + 3 gyerek vehet igénybe: 2650 Ft
– dolgozói + önkormányzati kedvezményes belépő: 500 Ft
– napozóágy: 500 Ft
– A strand bővítésére, új medencék építésére is vannak fejlesztési elképzeléseink. Szeretnénk a tanuszodai jelleget erősíteni, és egy olyan új medencét is tervezünk, amelyik akár vízilabda-mérkőzésekre is alkalmas. Ezenkívül egy élménymedence terve is a rendelkezésünkre áll már.

Az alpolgármester hangsúlyozta, hogy a kerület vezetése minden lehetőséget megragad a fejlesztések megvalósítására, legyen szó pályázati részvételről vagy támogatókkal való együttműködésről.

bokaystrand03_bent

Keressük a lehetőségeket, a kapcsolatot a különféle sportági szövetségekkel, így az úszó-, a vízilabda- és a szinkronúszó-szövetséggel. Bízunk abban, hogy egy vagy akár több partnerrel közösen tudunk majd a következő években fejlesztéseket végrehajtani. Jó példaként említhetem az új strandfocipályát, amely egyébként röplabda-, kézilabda- és strandtenisz-mérkőzésekre is alkalmas. A gyerekeket megkülönböztetett szeretettel várjuk a nyári táborainkba, és az Utánpótlás Akadémián is. Arra biztatok mindenkit, hogy látogasson el a Bókay-kertbe, mert nagyszerű szórakozási lehetőségek közül válogathat.

bokaystrand04_bent

Nap és víz

A nyitással kapcsolatban Bögös József, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. Uszoda- és Sportszervezési Osztályának vezetője elmondta, hogy zavartalan volt a tavaly 2000 négyzetméterrel bővülő strand felkészítése.

A strand területén új létesítmény most nem készült, de a kertben a gyermeknapon átadott nemzetközi színvonalú strandfocipálya teljessé teszi a szolgáltatásokat. Ami magát a strandot illeti, elvégeztük a szükséges felújításokat. A medencékben kijavítottuk a csempehibákat, a pancsolóban új a keringető szivattyú. A víz minősége tökéletes, és a 27 Celsius fokos hőmérséklete kellemes.

bokaystrand05_bent

A Városgazda munkatársai a nyitás előtt átvizsgálták a növényzetet, eltávolították a balesetveszélyes gallyakat, fákat, pótolták a füvet, felfrissítették a zöldfelületeket. A napozófelület múlt évi növelésének köszönhetően a strand egyszerre 400 embert képes befogadni, a nagymedencében pedig egyidejűleg 80 fürdőző tartózkodhat.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva