Csőbe szorult kutyát mentettek Budapesten

Szerző • 2015-08-22 • Hírek, Könnyű Csőbe szorult kutyát mentettek Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva881

Egy hűtőház csőrendszerébe préselődött kutyát mentettek ki fogságából a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai a Fővárosi Csatornázási Művek közreműködésével – írja a hír24.hu.

A francia pásztorkutya őrkutyaként teljesített szolgálatot a X. kerületi hűtőházban. Harminc óráig volt fogságban, de szerencsére ennél többet nem kellett várnia a segítségre. A mentősök ugyanis sikeresen kiszabadították őt a 40 méteres csőből. A bajba jutott állat valószínűleg hűsölni ment a csőrendszerbe, és mindent megtett azért, hogy terve sikerüljön: csaknem fele akkora helyre préselte be magát, mint amekkora ő maga.

Amikor végrehajtotta a menővert, rájött, hogy a hely valóban túl szűkös, de tolatni már nem tudott, ezért előrefele próbálta venni az irányt – negyven métert kúszott, amíg egy másik cső végképp el nem zárta az útját.

Miután a gazdák kihívták az Állatmentő Ligát és a tűzoltókat, a mentőakciók sikertelenül mentek végbe. A megoldást végül a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat (PMKMSZ) találta ki: az önkéntesekből álló csapat egy speciális kamera segítségével felderítette az állat helyzetét, és megtervezte a mentést.

A művelethez a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) segítségét kérték. Az FCSM munkatársai zseniális módon magas nyomással vizet fecskendeztek a Zoé névre hallgató kutya felé, akit ezzel arra kényszerítettek, hogy minden erejét és bátorságát összeszedve centiről centire tolasson ki a csapdából. Miután a mindössze két éves eb kiszabadult, az állatkórházba szállították, ahonnan a megfigyelés után kiengedik: a tervek szerint az estét már a gazdáival töltheti .

(Címlapkép: i0.wp.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva