CSODÁLATOS VIZEINK – kerékpáros túrasorozat

Szerző • 2014-10-22 • Egyéb, Hírek, Programok, Sport CSODÁLATOS VIZEINK – kerékpáros túrasorozat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2469

Kerékpáros túrasorozat indult szeptemberben Pestszentlőrincről.  A következő túrára október 25-én kerül sor, a Öreg-tó a cél. 2016 Október 30-ig lehet teljesíteni a nyolc útvonalat az emlékplakettért. A nevezési díj a teljes sorozatra összesen 800 Ft.

A program célja, hogy minél többen ismerjék meg és keressék fel Magyarország legszebb tavait, illetve folyószakaszait, valamint kerékpárral járják be azokat.

A túrasorozat kezdeményezője Kőszegi János önkormányzati képviselő, “Csodálatos vizeink” éremszerző kerékpáros túrasorozatot, valamint hozzá tartozó igazolófüzetet álmodott meg, karöltve a Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatával. A fővédnökséget Ughy Attila polgármester vállalta.

Clipboard26

A kerékpározás célja felkeresni hazánk tavait (Tisza-tó, Tatai Öreg-tó, Balaton, Velencei-tó, Fertő tó, Hortobágyi halastavak) és folyóit (Dunakanyar, Közép-Tisza). A rendszeres testmozgás mellett megismerhetjük hazánk vízi világát, az ott élő embereket és megismerkedhetünk a helyi gasztronómiával.

Túráink nyíltak, bárki részt vehet rajtuk. A túrasorozat egész évben, bármikor teljesíthető, nincs időponthoz kötve egyik célállomás sem. A túrasorozat egyes állomásainak teljesítését apró ajándékkal honorálják, igazolásként a füzetbe kell egy-egy pecsét az indulási és a célállomásról. A hivatalos pecsét lehet akár postai, vagy a vasútállomásé, vendéglátó egységé, üzleté… A bókay-kerti 4Seasons síiskola honlapján lehet tájékozódni a túráról a Sítúráink fül alatt.

A nevezési díj 800 Ft a teljes túrasorozatra. A kerékpárosok minden teljesített táv után díjazásban részesülnek, erről részletes tájékoztató a brossúrában található.

Clipboard27

 

2014.október 25-én közös túrázásra lesz lehetőség a Tatai Öreg-tó környékén.

Aki mind a nyolc útvonalat teljesíti 2016. október 30-ig, névre szóló, sorszámozott emlékplakettet kap. Az emlékplaketteket ünnepség keretében adjuk át, a teljesítők nevei felkerülnek az Önkormányzat honlapjára is.

Nevezés: Bókay-kert, sípálya (Városház u. 40.), egyeztetés után: Gerencsér Ritánál – tel.: 06 30-575-3262, e-mail: siiskola4seasons@gmail.com vagy Ladoniczki Ferencnél – tel.: 06 30-864-5736, e-mail:ladoniczkiferenc@gmail.com.

Clipboard28 Clipboard29

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva