Csokoládé a Bókay-kert szabadtéri mozijában

Szerző • 2015-07-28 • Hírek, Szórakozás Csokoládé a Bókay-kert szabadtéri mozijában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1123

A Madách Filmklub folytatódik: augusztus 1-én szombaton a Csokoládé című angol-amerikai romantikus vígjátékot nézhetik meg. Főszereplők: Juliette Binoche és Johnny Depp.

Valamikor nagy hagyomány és közkedvelt szabadidős program volt a helyi mozik látogatása a kerület lakói körében. Több filmszínház is működött Lőrincen és Imrén, amelyek nagy részének sajnos az épülete sincs már meg.

A közösségi mozizás különleges, szabadtéri élményére is sokan emlékeznek még talán, de ilyenen részt venni tudomásunk szerint a fővárosban – egyedülálló módon- már csak kerületünkben van lehetőség.

A nyári, szabadtéri kertmozi a Bókay-kertben idén már az ötödik éve működik sikeresen a Madách Filmklub égisze alatt Kardos Gábor és barátai szervezésében. A filmvetítések a klasszikus mozizás élményét igyekeznek visszaadni ebben az idényben is ingyenesen. A műsorra tűzött filmcsemegék nem csak a kritikusok, de a közönség körében is nagy sikert arattak a közelmúltban. A filmvetítésekre 20:30-kor kerül sor minden alkalommal. Rossz idő esetén csak a szombati előadásoknak lesz „esőnapja” vasárnap 20:30-kor.

Csokoládé

A mozi A folyó szeli ketté című Oscar-díjas alkotással nyitott az időjárási körülmények miatt az esőnapon, július 26-án. A második vetítésre pedig egy romantikus filmmel kedveskednek a kerületieknek a szervezők. Augusztus 1-én, szombaton a Csokoládé című filmet nézhetik meg az érdeklődők. Főszereplők: Juliette Binoche és Johnny Depp.

A történet egy egy titokzatos csokoládébolt megnyitásáról szól, ami valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, Lansquenet-ben. Itt ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher (Juliette Binoche) érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit Lansquenet-ben, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek rejtett vágyait. Ám Reynaud grófja (Alfred Molina) meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Ellenségeskedésük egészen addig megosztja a kisváros lakóit, míg kis híján tragédia történik.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva