Csongor és Tünde diákoknak

Szerző • 2018-10-11 • Hírek, Kultúra Csongor és Tünde diákoknak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva771

Kondor Színházi Maraton címmel kerületi óvodásoknak és általános iskolásoknak rendeznek rendszeresen színházi előadásokat az önkormányzat támogatásával szeptember végétől a Kondor Béla Közösségi Házban. Legutóbb, október 8-án, a híres Csongor és Tünde történetét láthatták a diákok.

Tündérszép Ilona és Árgyéllus királyfi meséjéből Vörösmarty Mihály írt felnőttekhez szóló drámai költeményt, de ebben az előadásban csak azt jelenítették meg a Nevesincs Színház művészei – többek között Biacsi Nikolett, Bokor Zsuzsa, Kálmán Imre és Lovas Dániel -, ami a gyerekek számára még érthető és élvezetes. Az átdolgozás mesterei: Tarbay Ede és Rencz Antal, a zenés darab a Csongor és Tünde meséje címet kapta. A Kondor Béla Közösségi Ház megtelt a Kondor, a Vörösmarty és az Eötvös Általános Iskola tanulóival, akiket GalgócziyZoltán alpolgármester még az előadás előtt ezekkel a szavakkal köszöntött:

Ez az előadás rendkívüli irodalomóra keretében ad majd egy olyan vizuális és intellektuális élményt nektek, amelyet érdemes lesz megbeszélni majd az iskolában akár irodalmi, akár osztályfőnöki órákon, hiszen olyan karakterekkel találkozhattok majd a darabban, amikkel az életben is fogtok találkozni. Ehhez jó szórakozást kívánok!

Azt is megtudtuk az alpolgármestertől, hogy az önkormányzat örömmel támogatja ezt a rendezvénysorozatot, hiszen a tanév során összesen csaknem húsz előadást nézhetnek meg a kerületi óvodások és iskolások, legközelebb a felsősök, november 12-én Murphy törvényeivel ismerkedhetnek meg, az alsósok pedig e hónap 15-én Tótágas történeteket hallhatnak-láthatnak. Az óvodások sem maradnak színházi élmény nélkül, október 25-én Vidám mesék: Miau címmel tekinthetik meg a Nefelejcs Bábszínház előadását a Kondorban, amelynek a vezetője, Varga Ferenc volt a Kondor Színházi Maraton ötletgazdája.

A gyerekek közül sokan most láthatnak először élő színházat, ezért is öröm bevezetni őket ebbe a varázslatos világba – mondta.

bp18, T.L.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva