Csontváry átiratot festett a Színes Város kerületünkben

Szerző • 2015-12-15 • Hírek, Közélet Csontváry átiratot festett a Színes Város kerületünkben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1780

Csontváry Kosztka Tivadar Baalbek című festménye alapján festett meg 780 m2 nagyságú homlokzatot 8 művész Budapest XVIII. kerületében. A Csontváry Általános Iskola falaira zártkörű pályázatot írt ki az önkormányzat.

A festés 3 héten keresztül zajlott. A tervező és egyben a kivitelezésben is részt vevő Benkő Katalin a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott.

A geometrikus formákra épülő grafika próbált elrugaszkodni az eredeti festménytől, tehát inkább átírásnak nevezhetjük, de azért igyekeztem megőrizni az eredeti alkotás lényeges elemeit – mondta el Benkő Katalin tervező.

csont02_bent

A XVIII. kerületben a Csontváry Kosztka Tivadar Általános és Alternatív Iskola épületén kívül más épületeket is díszített már a Színes Város Csoport. A helybéli emberek megelégedésének és tetszésének köszönhetően várhatóan a jövőben is lesz a kerületben olyan szépítendő homlokzati felület, melyet ötletes és a környezettel harmonizáló festéssel öltöztethetnek fel a Színes Város Csoport alkotói. Jelenleg vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy a panelházakat milyen konstrukcióban lehetne színesebbé tenni – mondta el Ughy Attila, a kerület polgármestere.

csont_bent

Idén a Színes Város véghez vitt 16 különböző köztérszínesítő projektet Budapesten, ezek között voltak hídpillérek és tűzfalak egyaránt – tette hozzá Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára, majd kiegészítette azzal, hogy az idei évet ezzel a projekttel befejezik, ám jövőre újabb nagy dobással készülnek.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva