Csontváry-nap a szép “új” iskolában

Szerző • 2015-10-08 • Hírek, Közélet Csontváry-nap a szép “új” iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1202

A Csontváry iskola október 2-án duplán ünnepelt: egyrészt hagyományos diákavatón vettek részt a gyerekek, másrészt birtokba vehették a kívül- belül megújult intézményt.

A rendezvényen Miklósné Bankó Ilona, a Csontváry Kosztka Tivadar Általános Iskola igazgatója üdvözlő szavait követően Kucsák László országgyűlési képviselő és Galgóczy Zoltán alpolgármester köszöntötte a gyerekeket, a pedagógusokat és a meghívott vendégeket, majd ünnepélyesen átadták a diákoknak a felújított iskolát.

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében az önkormányzat 171,3 millió forint pályázati támogatásban részesült az iskola épületenergetikai fejlesztésére – mondta Gáspár Attiláné igazgatóhelyettes. – Az intézmény kívül-belül megújult, az épület külső szigetelést kapott, kicserélték a nyílászárókat és a radiátorokat.

Három éve az Innovatív iskolák fejlesztése címmel meghirdetett TÁMOP-pályázaton csaknem 43 millió 200 ezer forintot nyert a Csontváry iskola. A több részből álló pályázat egyik eleme a családi nap megszervezése volt. Ez volt az egyik apropója annak, hogy az intézmény immár hagyományosan őszköszöntő vigadalmat tartott.

csontvary01_bent

A program keretében az első osztályos gyerekeket egy kis ünnepség keretében csontvárys diákká fogadta az intézmény, a nyolcadik osztályosok egy-egy buborékfújóval ajándékozták meg őket, az országgyűlési képviselő és az alpolgármester pedig focilabdát adott az osztályoknak.

Az Otthon Theatrum társulat interaktív színielőadással szórakoztatta a hálás publikumot, és felléptek a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola növendékei is.

Ezen a napon nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is színes programokon vehettek részt az udvaron és a tornateremben. Volt itt többek között kosárlabdameccs, tanár-diák foci, asztalitenisz- és hullahoppverseny, lufihajtogatás, arcfestés, csocsóverseny, s a legügyesebbek idén is megülhették a „rodeobikát”.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva