Csótányokat talált egy budapesti pékségben a NÉBIH (VIDEÓ)

Szerző • 2016-03-10 • Hírek, Közélet, Videók, Videók a nagyvilágból Csótányokat talált egy budapesti pékségben a NÉBIH (VIDEÓ) bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva798

Egy véletlenszerű ellenőrzés során több szabálytalanságot is talált az egyik XIII. kerületi pékség üzemében a NÉBIH. Három mázsa alapanyagot kellett kivonniuk a forgalomból, és csótányokat is találtak a késztermékek körül.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kiemelt Ügyek Igazgatósága (NÉBIH KÜI) a bogarakon kívül nyomonkövetési és dokumentációs problémákra is rálelt.

„A külföldi tulajdonú üzemben sem az alapanyagok és termékek nyomonkövetését, sem a gyártást nem dokumentálták megfelelően, emellett a raktárban, a feldolgozótérben és a hűtőben csótányokat találtak a KÜI ellenőrei. Az egységben több mint 3 mázsa alapanyagot, valamint félkész- és készterméket kellett kivonni a forgalomból.” – írták a honlapjukon.
Ha valaki kíváncsi rá, a lebukott vállalkozás adatait elolvashatja a kormany.hu oldalon közzétett jogsértés listán.

Az üzem működését felfüggesztették, amíg ki nem javítják a hibákat. Ennek azóta eleget tettek az üzemeltetők, így az ismételt hatósági szemle után újra indulhatott a gyártás. Ilyen súlyos felelőtlenség után ennyivel természetesen nem ússzák meg az ügyet: az eljárás még folyik, a pékség több százezer forintos bírságra számíthat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva