Csúcsforgalom a Park Uszodában, az Úszók Éjszakáján

Szerző • 2014-11-07 • Hírek, Közélet, Sport Csúcsforgalom a Park Uszodában, az Úszók Éjszakáján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva2788

A Magyar Dermatológia Társaság által 2012-ben életre hívott Úszók Éjszakájának az idén – a fővároson, Lőrincen túl – Szeged, Pécs és Debrecen adott otthont.

Olyan forgalom volt október 29-én a Bókay-kerti Park Uszodában, mintha „igazi” úszóbajnokságra, netán vizilabda-mérkőzésre került volna sor a medencében. Pedig nem erről volt szó, hanem az Úszók Éjszakájáról, amelyet egy időben négy magyarországi nagyvárosban rendeztek meg.

Clipboard72

Minden korábbi teljesítményüket felülmúlták az Úszók Éjszakája látogatói. A városokban egy időben zajló rendezvény lőrinci állomásán olyan ország- és világszerte ismert élsportolók vettek részt, akiknek a személye már önmagában magasra emelte az eseményt. Ott volt többek között a Bókayban a világbajnok úszó Cseh László, s a kétszeres olimpiai aranyérmes vizilabda-kapus kapus, Gergely István is. A pszoriázissal (a pikkelysömörrel) élők elfogadásáért „tüntettek” a sportágukkal, az úszással.

Clipboard70

Ők is, s a medencébe csobbanó társaik is e nemes cél érdekében jöttek el, nem is kevesen. A rendelkezésre álló egy óra alatt a négy helyszínen több mint 100 kilométert úszott le a közel 1500 résztvevő, ami azt jelenti, hogy a tavalyi eredményeket jócskán túlszárnyalták.

Kiss Norbrt, az EMMI helyettes államtitkára elmondta, hogy rendkívüli jelentősége van ennek az eseménynek, mert a pszoriázissal, a pikkelysömörrel élőket be kell fogadni magunk közé, s nem elfordulni tőlük.
Ughy Attila polgármester azt hangsúlyozta, hogy a kerület már több alkalommal bebizonyította, hogy „sportos”, az Úszók Éjszakája pedig kitűnő alkalom és lehetőség arra, hogy közösen sportoljanak, mozogjanak az itt élők.

Cikk megosztása – Csúcsforgalom a Park Uszodában, az Úszók Éjszakáján
Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva