Csütörtök este meteorraj érkezik

Szerző • 2020-10-06 • Hírek, Könnyű Csütörtök este meteorraj érkezik bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva72

Kevéssé közismert, de nem csak augusztusban érdemes hullócsillagokat keresve kémlelni az eget, hanem bizony október elején is. Érkezik ugyanis a Draconidák meteorraj, kétségkívül nem augusztusi intenzitással, de nagyjából 10 hullócsillagra/óra azért így is lehet számítani. Idén ennek maximuma várhatóan csütörtökön lesz – írta Facebook-bejegyzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerda éjjel nem is érdemes kémlelni az eget, az ország döntő részén ugyanis ekkor még borult lesz az ég, csütörtök estére azonban kitisztul az idő. Csütörtök éjjel tehát csak kevés felhő lehet az égen, péntek éjszaka azonban már kissé több fátyol- és gomolyfelhő maradhat, de még akkor is lesz némi esélyünk hullócsillagot megpillantani.
A Draconidák egyébként a Sárkány (Draco) csillagképről kapták nevüket, mivel a hullócsillagok látszólagos kiiindulási pontja ez a csillagkép. A Sárkány a Nagy Medve és a Kis Medve között figyelhető meg az égbolton, bár éles szem kell hozzá, mert a csillagai többnyire halványan látszódnak csak – írták.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva