Czimbalmos nap a Fonóban szombaton

Szerző • 2015-11-18 • Hírek, Programok Czimbalmos nap a Fonóban szombaton bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva818

Mindössze 1500 forintért (+útiköltség) hallgathatjuk meg Magyarország legnagyobb fiatal cimbalmos tehetségeit, illetve a Felszálott a páva selejtezőinek ifjú népzenész cimbalmosait a budapesti Finó Budai Zeneházban.

Az egyik szervező Unger Gergő, a 2006-ban alakult zenei társulat, a Cimbaliband tagja, aki az M1-ben kedden elárulta, hogy délutántól estig a legkiválóbb hazai cimbalmosok részvételével nem csak koncerteket, de kerekasztalos beszélgetéseket, hangszerbemutatót, illetve szakmai fórumot is tartanak.

“Az ötlet úgy jött, hogy a Cimbalibanddel külföldön gyakran adunk workshopot a cimbalomról, amely speciális eszköz, hiszen egyszerre ütős és húros hangszer” – idézte fel Gergő.
Beszámolt arról is, hogy a szombati Nap vendége lesz a román Ion Miu, a cimbalom “keresztapja” is. Persze magyar kiválóságok is szerepelnek majd, lehet találkozni majd Balogh Kálmánnal, Lukács Miklóssal, Lisztes Jenővel, ifjabb és idősebb Csurkulya Józseffel is.

Kedden elhangzott, hogy a zenészek ízelítőket mutatnak be saját műfajukból, de fiatal tehetségek is bemutatkoznak, köztük a Fölszállott a páva című műsor résztvevői is.
Az esemény Facebookos oldalait – ahol többek között elolvashatják a részletes műsortervet is, és jelezhetik részvételi szándékukat – itt találják.

A jegyek áráról, azok beszerzésének lehetőségeiről itt találnak információkat.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva