David Helfgott koncert lesz Budapesten

Szerző • 2015-09-28 • Hírek, Kultúra David Helfgott koncert lesz Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1088

A Ragyogj! című film sztárja, a világhírű zongorista újra Magyarországon – David Helfgott 2015. november 10-én Budapesten ad koncertet a Papp László Budapest Sportarénában – tette közzé a pcpult.hu.

Az ausztrál zongoraművésztől klasszikus zenét hallhatunk majd. A virtuóz ausztrál zongoraművész élettörténetéből honfitársa, a szintén ausztrál Scott Hinks filmrendező 1996-ban készített filmet, ami végül olyan jól sikerült, hogy 5 Golden Globe- és 7 Oscar-díj-jelölést kapott. A művész nem saját magát játszotta: erre a hálás szerepre Geoffrey Rush-t kérték fel, aki a legjobb férfi kategóriában minden jelölést díjra váltott fel.

A Shine bemutatása után a hazai közönségnek 15 évet kellett várnia a ma már 68 éves Helfgottra, aki először 2011-ben lépett fel a fővárosban. Idén, november 10-én ismét láthatjuk, de ami még ennél is fontosabb: hallhatjuk őt a Papp László Budapest Sportarénában, miközben Beethoven, illetve Csajkovszkij műveit tolmácsolja.
A művész évente csak néhány szóló koncertet ad, ezért nagy szó, hogy ezúttal is Budapestet választotta.

November 10-én, a koncert első felében Beethoven Patetikus szonátáját, majd a második részben a Hungarian Studio Orchestra kíséretében David Helfgott Csajkovszkij I. zongoraversenyével bűvöli el a közönséget.

Jegyeket itt lehet vásárolni: http://ticketa.jegy.hu/auditwiev.php?eid=290257&aid=5731&vid=178

Forrás: http://pcpult.hu/
kép: home.comcast.net

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva