Deák Kristóf rövidfilmje Oscar-díjat nyert!!!

Szerző • 2017-02-27 • Hírek, Kultúra Deák Kristóf rövidfilmje Oscar-díjat nyert!!! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1004

Ismét büszkék lehetünk egy magyar filmre, de Pestszentlőrinc-Pestszentimrén még hatványra is emeljük ezt az érzést, hiszen a Mindenki című magyar film Oscar-díjat kapott Los Angelesben, melynek rendezője, Deák Kristóf kerületünkben nőtt fel. GRATULÁLUNK!!!

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer kapta a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó díjat a 89. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben.

A Mindenki az első magyar kisfilm, amely elnyerte az amerikai filmakadémia díját. A hollywoodi gálán résztvevő alkotói csapatnak a filmben nagy szerepet játszó Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa is szurkolt Budapesten. A gyerekek és a tanárok az iskola épületében kísérték figyelemmel az Oscar-díjátadót és ünnepelték a győzelmet.

Március 5-ig a Dunán nézhető a film!!!
Az Oscar-díjas alkotást március 5-ig bárki megnézheti a Duna televízió internetes felületén a Médaklikken ezen a linken: http://www.mediaklikk.hu/2017/02/18/mindenki/

Deák Kristóf a díjat átvéve köszönetet mondott a filmakadémiának, valamint családjának és tanárainak. “Ajánlom ezt a díjat mindazoknak az embereknek, akik jobbá tehetik ezt a világot, a gyerekeknek. Próbáljuk őket jól felnevelni, hogy büszkék lehessünk rájuk” – fogalmazott.

A Mindenki (angol címén Sing) a kilencvenes évek elején, iskolai környezetben játszódik, központi eleme egy rossz pedagógiai modell, egy gátlástalan tanárnő sikerhajhászása, amelyre a film gyerekszereplői adnak csattanós választ. Az összefogás erejéről szóló 25 perces film főszereplői Gáspárfalvi Dorka, Hais Dorottya és Szamosi Zsófia, továbbá a rendező mellett Udvardy Anna producer és Csillag Mano vágó is részt vett a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett Oscar-díjátadón.

Egy emberként ugrottunk fel, iszonyatosan örülünk a díjnak, nagyon büszkék vagyunk rá – mondta Csillag Mano vágó a Duna televízió élő közvetítésében. Elmesélte, hogy a tervek szerint a stáb együtt ünnepel a gála után, részt vesznek a kormányzói bálon, és meghívást kaptak az egyik legfontosabb afterpartira, Elton John ünnepségére, amelyet a sztár az Oscar-nyertesek számára rendez minden évben. – Egy napunk marad, hogy feldolgozzuk az örömöt, és utazunk vissza Magyarországra – fűzte hozzá. – Mélyebb történetről van szó, minthogy gyerekfilmnek tekintsük. Már a jelöléssel elindult az érdeklődés a nagy stúdióktól is – mondta.

A NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra programjának támogatásával készült Mindenki univerzális témát tárgyal, a nemzetközi filmfesztiválok közönsége is közel érezte magához a történetet. “Viszonylag szívhez szóló, befogadható téma, de közben azért vannak olyan rétegei, amiken el is lehet gondolkodni” – mondta korábban az MTI-nek a rendező.

A Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkarának tagjai, az Oscar-díjas Mindenki című kisfilm szereplői a közreműködésükkel készült filmet közösen nézték az iskolában 2017. február 26-án. A gyerekek az iskolában aludtak, hogy együtt nézhessék az Oscar-gálát.

Orbán Viktor a Facebook-on gratulált

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Facebook-oldalán gratulált a Mindenki című film alkotóinak, akik megkapták a legjobb rövidfilmért járó Oscar-díjat. “Wow! Két éven belül két Oscar-díj. Gratulálok Mindenkinek, aki részt vett az alkotásban” – olvasható a bejegyzésben, amelyben a kormányfő gratulációja angolul is elérhető.

Fotó: MTI

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva