December 10-ig tart a “Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány

Szerző • 2018-11-05 • Hírek, Közlekedés December 10-ig tart a “Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva501

A “Látni és látszani” országos közlekedésbiztonsági kampány továbbra is várja azon sofőröket, akik a programban az autójuk ingyenes átvizsgálása mellett saját egészségükre is figyelnek.

Az idén ötödik alkalommal útjára indult Látni és látszani országos akció célja, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az XMEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya idén október 15-én kezdődött és december 10-ig tart. Ennek keretében a járművezetők térítésmentesen megvizsgáltathatják a járművük láthatóságáért felelős alkatrészeket azokban a kampányhoz csatlakozott szervizekben, ahol a kampány újdonságaként és plusz szolgáltatásként a gépjárművek általános műszaki állapotára is kiterjedő átvizsgálási lehetőséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A regisztrált optikákat felkeresve díjmentes látásellenőrzésre és hasznos tanácsokra számíthatnak a járművezetők.
Idén a kampány kiegészítéseként a járművezetés közbeni mobiltelefon-használat szabálykövető módjára is felhívják a figyelmet.

A rendőrök az akció ideje alatt a megye több pontján baleset-megelőzési tanácsokkal segítik a közlekedőket, akik részletes felvilágosítást kaphatnak majd a láthatósággal kapcsolatos tudnivalókról is.
 
A programmal kapcsolatos információkról, valamint a résztvevő szervizekről és optikusokróla  www.latnieslatszani.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva