Derítsük ki együtt, mennyi poloska van a kerületben!

Szerző • 2017-09-06 • Hírek, Közélet Derítsük ki együtt, mennyi poloska van a kerületben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1103

Sajnos egész Magyarországot ellepték a poloskák (más néven büdös bogarak), így a kerületünket, Pestszentlőrinc-Pestszentimrét is. De hogy pontosan hol, milyen számban találjuk meg őket, nem tudni. Egy cég országos felmérést készít, csatlakozzon hozzá ön is, és jelentse be, az ön lakásába mennyi poloska szokott beszállni.

A cég direkt a poloskák számának, illetve tartózkodási helyének bemérése érdekében hozott létre egy honlapot, ahol ön is elmondhatja, milyen gyakran találkozik ezekkel a veszélytelen, de olykor-olykor rossz szagot árasztó, repülő, viszonylag nagy bogarakkal. Ezek a bogarak egyre nagyobb ütemben szaporodnak, és a legjobb védekezés ellenük egy szúnyogháló – ha felporszívózzuk őket, a jellegzetes szag az egész lakást áthatja, ha megöljük őket, szintén.

Ha egy pohárral és egy poháralátéttel kitesszük őket a lakásból, az meg azért nem a legjobb megoldás, mert néha nehéz befogni őket, és mivel a lámpafényre jönnek, visszaszállnak a lakásba.

A kutatást indító cég azt a célt tűzte ki maga elég, hogy felderítse a teljes poloska populációt – minél többen jelöljük meg, mennyi büdös bogár van a környékünkön, annál pontosabb poloskatérkép készülhet.

Fotó: http://budosbogar.abatox.hu/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva