„Díjnyertes” mondat

Szerző • 2018-12-10 • Hírek, Közélet „Díjnyertes” mondat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva695

Örülj! Beteljesedett! címmel jótékonysági egyházzenei koncertet rendezett a Hetednapi Adventista Egyház és az ADRA Adventista Fejlesztési és Segélyalapítvány december 2-án a Rózsa Művelődési Házban. A koncert hallgatósága igazi adventi hangulatban részesülhetett.

A nagy érdeklődés már egy órával a koncert kezdete előtt érzékelhető volt a Rózsában, mert akkor kezdtek érkezni a muzsikát szerető vendégek. Az Új Advent Kórus tagja, a főszervező Amotáné Benkő Noémi elmondta, hogy harmadik alkalommal rendeznek adventi jótékonysági hangversenyt, s mivel az első két alkalommal nagy volt az érdeklődés, bíznak abban, hogy nem lesz ez másként az idén sem.

Építeni kell…

A koncert fővédnöke Galgóczy Zoltán alpolgármester volt, és részt vett az eseményen Henter Barna, a Hetednapi Adventista Egyház lőrinci gyülekezetének lelkésze is.
Az alpolgármester kiemelte:
Közösségeket kell építeni szűkebb pátriánkban, s az ilyen eseményeknél nem is lehetne szebbet, felemelőbbet találni.

Úgy látom, nem kell aggódnunk, mert egyre érkeznek a vendégek, ami azt jelzi, hogy a zene és a jótékonyság iránt is megvan a „kereslet”. Igaza volt, mert amikor megkezdődött a koncert, telt ház volt a Rózsában.

Feketéék és Rádiék

De mitől is volt jótékony a rendezvény, ezúttal kiken próbáltak segíteni a bevétellel?

Amotáné Benkő Noémi elmondta, hogy a kerületi védőnők és gyermekorvosok ajánlása alapján választották ki azokat a gyermekeket, pontosabban a családjukat, amelyeknek örömöt és átmeneti nyugalmat adhatnak a koncertből befolyó összeggel, amelyet közvetlenül a koncert után ki is osztottak a két családnak.

Az idén a Fekete és a Rádi családra esett a választás, így ők részesülhetnek a forintokból, amelyek természetesen a kicsik orvosi ellátásához és gyógykezeléséhez járulnak hozzá. Tudjuk, csepp lesz ez a tengerben, ráadásul egy alkalmat jelent, miközben nekik naponta kell szembenézniük a nehézségekkel, amelyek bizony lelket próbálók is. Mi így tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy legalább néhány szép napot szerezzünk nekik karácsony táján.
A hallgatóságot a kristálytisztán zengő énekléssel megörvendeztető Új Advent kórus „végigszaladt” a zenetörténeten, hiszen a XII. századtól a XXI. századig szerepeltek művek a repertoárjukban.

Ők – és csak ők…

Természetesen ott voltak a „kedvezményezettek” is, a Fekete és a Rádi család.
Az előbbiben a kis Koppány Csaba a második jövevény, ami ki is derülhetett, mert a nővére, Emese lendülettel és hangerővel élte meg a koncert előtti perceket, ami jelezte: ő aztán teljesen egészséges…

Sajnos nem így a babakocsiban békésen alvó 14 hónapos öccse, akiről az édesanya elmondta, hogy koraszülöttként súlyos betegséggel jött a világra, s a megszületése után a kórházban fertőzést is kapott.
Érdemes leírni a mosolygós, a világba őszinte boldogsággal tekintő édesanya egyik, a gyermekét óvó optimizmust sugárzó mondatát:

Amikor kiderült, hogy a teljesen egészséges lányom után Koppány Csaba betegséggel jött a világra, elhatároztuk, hogy csak a jót halljuk meg vele kapcsolatban, mert csak így indulhatunk neki az életnek.
Mi meg csak annyit tehetünk hozzá ehhez, hogy ha van „díjnyertes” mondat, akkor ez az…

bp18.hu, Róth Ferenc

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva