Fővárosi otthonápolási támogatást vezetek be a DK-s polgármesterek

Szerző • 2020-04-22 • Hírek, Közélet Fővárosi otthonápolási támogatást vezetek be a DK-s polgármesterek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva147

A jövőben minden DK-s önkormányzatban egyszeri 50 ezer forintos támogatást kapnak azok a családok, akik a kórházból hazaküldött családtagjukat ápolják. Cserdiné Németh Angéla, Gy. Németh Erzsébet, Kiss László, László Imre, Niedermüller Péter, Szaniszló Sándor közös sajtótájékoztatójukon ismertették a Demokratikus Koalíció javaslatát.

“Ma kora délután DK-s polgármestertársaimmal közösen bejelentettük, hogy pénzbeli támogatást nyújtunk azoknak a tartós ápolásra szoruló betegeknek, akiket a Kásler-kvóta miatt egyszerűen utcára tettek a kórházakból. Ezt a rendeletet a 18. kerületi lakosokra vonatkozóan nemrég alá is írtam. Köszönöm a Polgármesteri Hivatal munkatársainak, hogy ilyen gyorsan, és hatékonyan előkészítették az anyagot” – írta Szaniszló Sándor polgármester Facebook-oldalán.

A rendelet értelmében::

– Egyszeri 50 000.-Ft összegű ápolási támogatást igényelhetnek vagyoni- és jövedelmi viszonyaiktól függetlenül azok a személyek, akik fekvőbeteg- szakellátásban részesültek és 2020. április 15 és 2020. április 30 napja között ellátásuk megszüntetésre került.

Az igénylésről szóló formanyomtatványt a szokott módokon:

– személyesen az önkormányzat portájánál elhelyezett ládában
– postai úton az info@bp18.hu e-mail címen, elektronikusan lehet benyújtani.

A formanyomtatvány a bp18.hu oldalról letölthető 2020. április 23-tól.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva