Doboznyi öröm karácsonyra

Szerző • 2014-12-19 • Család, Hírek Doboznyi öröm karácsonyra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1470

A Pestszentimrei Baptista Gyülekezet Békéssy Sándor Egyesülete a cipősdoboz-akció keretében összegyűlt személyre szóló ajándékokat december 17-én adta át a rászoruló pestszentimrei gyerekeknek.

A Pestszentimrei Baptista Gyülekezet Békéssy Sándor Egyesület a Pestszentimrei Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálattal karöltve immár ötödik alkalommal szervezett ajándékgyűjtési akciót, hogy azok a Pestszentimrén élő gyermekek is kapjanak karácsonyi ajándékot, akiknek egyébként nincs esélyük arra, hogy díszes papírba csomagolt meglepetés várja őket a karácsonyfa alatt.

A Pestszentimrei Baptista Imaházzal szemben, a Margaréta virágboltban lehetett leadni az ajándékokkal megtöltött cipősdobozokat. A szervezők mindenkit kértek, hogy jelölje meg, hogy milyen korosztályú fiúnak, vagy lánynak szánja az ajándékát, valamint arra is, hogy csak új dolgokat tegyen a dobozba. A kisgyerekek többnyire játékokat, a nagyobbak különféle használati tárgyakat kaptak. A nagyobbaknak többek között tollat, ceruzát, zsírkrétát, füzetet, kifestőt, fogkefét, fogkrémet, szappant, dezodort, fésűt, és más hasznos tárgyakat tettek a dobozba az ajándékozók.

cipodobot_bent01

A Pestszentimrei Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat jelölte ki a támogatásra szoruló 0-14 éves korú gyermekeket nevelő imrei családokat. Az ő gyerekeik kaphatták meg ezeket az ajándékokkal teli, díszpapírba csomagolt cipősdobozokat.

Pestszentimrén 85 meglepetésdobozt osztottak ki

Az idén több mint 250 doboznyi ajándék gyűlt össze. Ebből 85 meglepetéscsomagot osztott ki a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet Békéssy Sándor Egyesülete a rászoruló gyerekek között. A többi dobozt az ország más régióiban élőknek juttatja el a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet.

– Nem gondoltuk, hogy ilyen sok ajándék gyűlik össze – mondta Háló Gyula, a Pestszentimrei Baptista Gyülekezet lelkipásztora. – A jó szándék, a segítőkészség nagyon fontos akkor is, ha tudjuk, hogy a karácsonyi ajándékozás egy egész éven belül csak jelképes lehet. A mindennapokban nem nyújt komoly segítséget, ezért inkább az a fontos, hogy az adományozó közösséget vállal azokkal, akik segítségre szorulnak. A megajándékozottat pedig az a jó érzés tölti el, hogy olyan valaki is gondol rá, akit ő nem ismer.

A pestszentimrei gyerekek, fiatalok az ajándékokat egy héttel a szenteste előtt karácsonyi műsorral egybekötött program keretében vehették át a baptista imaházban.

bp18.hu, Fülep Erzsébet
 

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva