Dohnányi-diákok ünnepi koncertje

Szerző • 2014-12-16 • Hírek, Kultúra, Művészet Dohnányi-diákok ünnepi koncertje bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1360

Immár harmadik éve, a pestszentlőrinci Kossuth téri Református Templomban tartja adventi hangversenyét a Dohnányi Ernő Alapfokú Művészeti Iskola.

A nívós, másfél órás koncerten, négy zenekar, egy kórus, összesen csaknem száz diák lépett fel, de néhány tanár is énekelt, illetve zenélt. A gyönyörű Csajkovszkij-, Vivaldi-, Bach- és Schubert-dallamok áthatották a közönség lelkét, szívét.

 koncert02_bent

– Ahogy a fahéj- és fenyőillat, az adventi koszorúkészítés, az ajándékvásárlás, a sütés-főzés kötődik a karácsonyi készülődéshez, a várakozáshoz, úgy hosszú évek óta a Dohnányi Ernő Zeneiskola adventi hangversenye is hozzátartozik kerületünkben a karácsonyt megelőző időszak ünnepi hangulatához. Ilyenkor, mint ahogy ma is, fellép iskolánk Gyermek Vonószenekara, a Cselló-együttese, a Kórus és az Ifjúsági Vonószenekar, most kiegészülve az Ifjúsági Fúvószenekarral – köszöntötte a megjelenteket Konkolyné dr. Kovács Ilona pedagógus-műsorvezető, aki minden egyes műsorszám előtt élvezetes ismertetőt tartott a zeneszerzőkről, illetve a műveikről.

Clipboard01

A koncert előtt, dr. Sándor Balázs lelkész, a Kossuth téri Református Egyházközösség vezetője, az est házigazdája a karácsony fontosságáról beszélt a mai, főleg lelkileg egyre sivárodó világunkban és örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan – megtelt a templom – összegyűltek az adventi hangversenyre.

Az est Schubert-dallal kezdődött és Schubert Német miséjével fejeződött be. Közben felcsendültek még Csajkovszkij, Vivaldi, Corelli, Bach, Soós művek és persze karácsonyi dalok.

Bán Réka, a Dohnányi Zeneiskola igazgatója lapunknak a koncert végén elmondta, hogy a diákok és a tanárok már szeptember óta készültek erre a hangversenyre, ami csaknem száz tanítványukat mozgósította! Érdemes volt, mert ismét egy élménnyel gazdagabban térhettek haza, nemcsak a zenerajongók…

bp18.hu, Temesi László

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva