Dohnányisok zongoráztak a Liszt Ferenc repülőtéren

Szerző • 2015-10-29 • Hírek, Közélet Dohnányisok zongoráztak a Liszt Ferenc repülőtéren bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva657

Liszt Ferenc 204. születésnapja alkalmából profi zenészek szólaltatták meg a róla elnevezett repülőtér „Play me” zongoráját. A Budapest Airport felkérésére a XVIII. kerületi Dohnányi Ernő Zeneiskola oktatói a 2-es terminálon elhelyezett zongora, valamint egy saját trombita segítségével adtak rövid műsort az utazóközönségnek a világhírű magyar zeneszerzőre emlékezve.

A programon Bán Réka intézményvezetőn és a helyettesén kívül Nagy Csaba és Orgován-Tóth Fruzsina zongoraművész, valamint Mayer Áron Benedek ifjú trombitaművész képviselte az iskolát, és a rövid műsor keretében Telemann F-dúr szonátája és más könnyedebb művek mellett természetesen Liszt-dallamok csendültek fel.

A „Play me” kezdeményezést idén nyáron indította útjára a Rotary Clubbal közösen a Budapest Airport. Az ötlet lényege az, hogy egy utasforgalmi területre kiállított zongorán bárki játszhat, aki éppen arra jár. A zongora ennek megfelelően a nap 24 órájában az utasok rendelkezésére áll a B12-es beszállókapu szomszédságában, és minden vállalkozó kedvű utast vár, aki a járat indulása előtt eljátszana egy-két darabot a saját repertoárjából. Az akció célja egyszerűen a szórakoztatás és lehetőség nyújtása arra, hogy az utasok kellemesebben töltsék az időt, amíg a repülőjáratukra várakoznak.

Az előadást követően a Budapest Airport nevében Szarvas Gábor közösségi kapcsolatokért felelős igazgató köszöntötte a művészeket. „A Rotary Clubbal közös kezdeményezésünk nagy sikert aratott, hiszen utasaink körében kedvező fogadtatásra talált a repülőtéri zongora ötlete” – mondta.

bp18.hu, G.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva