Drágulhat a taxizás

Szerző • 2017-11-13 • Hírek, Közlekedés Drágulhat a taxizás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva378

Mivel a taxisok már évek óta ugyanazzal a tarifával szállítják kuncsaftjaikat, úgy érzik, itt az ideje arra, hogy díjemelést kérjenek – olvastuk a Napi.hu hasábjain.

Alapdíj 450 forint, kilométerdíj 280 forint, várakozási díj 70 forint, ismerős? A taxisoknak is az, hiszen már 2013 óta van érvényben. “A sofőrök és a társaságok szeretnék, ha a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a Városházával közösen egy józan, és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna” – mondta el az Mfor-nak Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség vezetője.

Metál az mondta, hogy a minimálbér emelkedése miatt egyre többen taxiznak, ami első hallásra pozitívum, hiszen ha több a fuvar, több a bevétel is, de a szakember szerint “a fokozatosan emelkedő igényeknek viszont csak akkor tudnak megfelelni a taxisok, ha folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat, ennek viszont ára van.”.

November 14-én rendezik meg az első Taxis Expót a BKIK Vállalkozói Napok rendezvénysorozata keretében, ahol megvitatják a járulékos költségeket (magas gépjármű biztosítási díj, kötelező online pénztárgép üzemeltetése) is, amelyeket eddig a taxisoknak kellett kifizetni.

Drága a műszaki előírásoknak megfelelő gépjárművek beszerzése is, de ez folyamatosan történik: a budapesti állomány 5600 taxijából 5200-at cseréltek már le. Míg 2013 előtt az autók átlagéletkora 16,5 év volt, mára ez 6,5 évre csökkent – írta az Mfor.

Azt, hogy mennyivel drágulna a taxizás, nem írta meg a lap.

Fotó: google maps

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva