Dugódíj igen, dízel autók nem

Szerző • 2019-11-20 • Hírek, Közlekedés Dugódíj igen, dízel autók nem bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva241

Bevezetik a dugódíjat, és öt éven belül korlátozhatják a dízelautók behajtását a budapesti belvárosba – mondta az RTL Híradónak adott interjújában a klímavédelemért felelős főpolgármester-helyettes. Dorosz Dávid arra számít, hogy ezekkel az intézkedésekkel radikálisan javítani lehet a főváros levegőminőségén.

A dugódíj már 2015-ben is szóba került, amikor még Tarlós István volt a főpolgármester. Az akkori tervek első lépésként egy bizonyos Budapest-matricáról szóltak, melynek érvényessége a főváros teljes közigazgatási területére kiterjedne évi 5000 forintért.

A tervben a második lépés egy szűkebben vett 2. belvárosi zóna volt, extra díjjal (ennek határát nem határozták meg), a “városmag” védelme érdeklében.

Jelenleg törvény tiltja, hogy önkormányzat (személyautók esetében) díjat szedjen a közút használatáért, ezt csak az állam teheti meg – mutatott rá az Index cikke.

Forrás: index.hu
Fotó: pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva