Duna, budai hegyek és a Várnegyed: közeleg az Ironman 70.3!

Szerző • 2015-08-17 • Hírek, Sport Duna, budai hegyek és a Várnegyed: közeleg az Ironman 70.3! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva968

Szombaton, augusztus 22-én immáron másodszor rendezik meg Budapesten az Ironman 70.3-at, az egyik legkeményebb triatlon (úszásból, kerékpározásból és futásból álló verseny). A résztvevőknek csaknem két kilométert kell úszniuk, kilencven kilométert kell megtenniük kerékpárral, és mindezek végén még egy 21,1 kilométeres félmaratoni táv is vár rájuk.

A pályavezetés meghatározó eleme a Duna, a kerékpárútvonal a budai hegyek és a Várnegyed érintésével végigvezet egészen Óbudáig – írják a verseny hivatalos weboldalán.
A misztikus, 70.3-as szám a teljes távot jelöli mérföldben – a versenyzők nagy része ugyanis külföldről érkezik majd hozzánk, nekik ez a mértékegység szimpatikusabb lehet.

A versenysorozat idén újabb távval egészül ki; ebben az évben indul az 5i50 mezőnye, amely egyben a hivatalos olimpiai távú országos bajnokság is (1,5 km úszás, 40 km kerékpározás, 10 km futás).

A négynapos fesztiválra a szervezők 58 ezer nézővel számolnak, és több mint nyolcezer versenyzőt várnak, ami a duplája lehet a tavalyi létszámnak. A kánikula már elmúlt, de egy ilyen kemény versenyen – ami nem véletlenül kapta az Ironman, vagyis a Vasember elnevezést – elengedhetetlen a frissítés, amiről a PowerBar gondoskodik majd izotóniás italok, zselék és energia szeletek formájában.

„Egy év alatt meghatározó sportfesztivált építettünk, ami nemcsak az országnak jelent komoly reklámot és bevételt, hanem egészségnevelési szempontból is óriási jelentősége van” – jelentette ki az esemény sajtótájékoztatóján a hatszoros Ironman-győztes Kropkó Péter, a versenyt szervező Kropkó Promotion szakmai ügyvezetője.

A verseny végén Budapest híres termálfürdőiben lehet lazítani, a szórakozni vágyókat pedig a belvárosi partynegyed várja.

(Címlapkép: http://sporthirugynokseg.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva