Duplacukiság: indiai antilopok születtek Budapesten

Szerző • 2015-08-06 • Hírek, Könnyű Duplacukiság: indiai antilopok születtek Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva932

A múlt hónapban két külön anyától két antilop-borjú született az indiai antilopoknál. A büszke szülőket Bambinak és Bodzának hívják, az apa pedig nem más, mint Enzo, a tavaly érkezett hím, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket…

A Zoobudapest örömmel értesült arról, hogy júliusban nem egy, hanem mindjárt két antilop jött a világra. Bodzától július 10-én, Bambitól pedig 15-én érkezett meg az utód. A Fővárosi Állat- és Növénykert még hat éve, 2009-ben vágott bele az indiai antilopok tartásába – Bambi és Bambino frigyéből az évek során összesen nyolc borjú született. Kettő ezek közül sajnos nem tudott életben maradni, de a többieket sikeresen felnevelte az anyaállat.

A rokontenyésztés elkerülése érdekében a hím, Bambino tavaly szeptemberben a Miskolci Állatkertbe került, a helyére pedig Enzo érkezett Budapestre, akinek köszönhetően Bambi már kilencedszerre lehetett anya.

A júliusban született két borjút még mindig nem nevezték el, de a fiatalabbikról azt már lehet tudni, hogy nőstény. A gondozók E betűvel kezdődő neveken gondolkodnak, annak ellenére, hogy az állatkertekben elterjedt egyik névadási hagyomány szerint az anyaállat nevének kezdőbetűje a mérvadó.

Habár Indiában betiltották a vadászatát, a manapság még mindig divatos orvvadászat jelentős mértékben veszélyezteti ezt a fajt. További veszélyforrások a bekerített rezervátumokban a túllegelés és túlszaporodás, illetve a beltenyészet, betegségek és a rezervátumokat látogató turisták zaklatása. Az állatfajról bővebben itt olvashatnak.

(Címlapkép: zoobudapest.com)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva