Egész évben nyitva lesz, felújítják a Palatinust

Szerző • 2015-11-19 • Hírek, Könnyű Egész évben nyitva lesz, felújítják a Palatinust bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva823

Nagyjából 2,2 milliárd forintból újítják fel Budapest egyik kedvenc strandfürdőjét, amit eddig csak nyáron lehetett látogatni. A Palatinust a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a budapesti Primogen FM Üzemeltetési Kft. (2015 Konzorcium) varázsolja át: ők kínálták a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást.

A konzorcium (bizonyos vállalkozói vagy banki befektetői csoportok alkalmi, szerződéses együttműködése nagyobb pénzügyi műveletek lebonyolítására) mellett két fővárosi cég, a Magyar Építő és a Kalotherm tett még ajánlatot – derült ki az MTI híréből szerdán.
Az összegből átfogó felújításba kezdenek: az alagsorban wellness és fitnesz részleget alakítanak ki, melyekhez öltözőket, mosdókat és személyzeti területeket építenek.

Az épület homlokzatát Janáky István (1901-1966) eredeti tervei szerint újítják fel. A felújítások célja nem csak a korszerűsítés, illetve az eddig hiányzó szolgáltatások pótlása, hanem az is, a strand egész évben nyitva tarthasson, ezért lefedik majd a termál medencét is.

A strandszezon idején használatos öltözőterületek szintén megújulnak, az itt található műemlékileg védett kabinokat restaurálják. Az új wellness rész várhatóan 2017 nyaráig elkészül.

Fotó: http://budapest-magyarorszag.info/

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva