Egészségnap eredménylappal

Szerző • 2019-10-15 • Egészség, Hírek Egészségnap eredménylappal bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva401

Évek óta megszokott program a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban így ősz közepén, hogy ingyenes egészségügyi szűréseken várják a környéken élőket. Idén is nagy érdeklődés mellett zajlott le a kórház őszi egészségügyi szűrőnapja. Több száz érdeklődő látogatott el az októberi rendezvényre, a szűrővizsgálatok száma pedig a rendelkezésre álló hat óra alatt minden bizonnyal most is meghaladta az ezret.

A kórház dolgozói most is igyekeztek a lehető legtöbb környéken élőt, így a XVIII. kerületieket is bevonni a szűrésbe, ami sikerült is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a csak érdeklődő látogatót is rávették a bejáratnál regisztráló hölgyek a vizsgálatokra, mondván: „mindenkire ráfér bizonyos időszakonként legalább a vércukor, a koleszterin és a vérnyomás mérése”.

Ennek megfelelően azon vette észre magát az ember, hogy egy vizsgálati lap van a kezében, majd szúrják az ujját, közben szóval tartják, hogy ne figyeljen oda a kis fájdalomra se, s néhány pillanat múlva már fel is kerültek a szerencsére megfelelő értékek az eredménylapjára. A vérnyomás mérése ugyancsak gyorsan haladt, de az adatok korántsem alakultak olyan kedvezően. Az érszűkület szűrésénél már többen álltak sorba, de a vidám hangulat miatt gyorsan peregtek a percek.

A kórház aulájában, az ebédlőben és további földszinti helyiségekben az említetteken kívül bőrgyógyászati szűrés, energetikai állapotfelmérés, légzésfunkciós vizsgálat, lelki tanácsadás, számítógépes talpvizsgálat, testösszetétel vizsgálat és tüdőszűrés is volt, s ezek mindegyikét igénybe vették az érdeklődők. Volt mód mindezeken kívül kóstolóval egybekötött dietetikai tanácsadáson, valamint újraélesztés oktatáson való részvételre, illetve a jógát és más relaxációs foglalkozást is kipróbálhattak a látogatók.

Mindezeket tágas és rendezett körülmények között, ingyen vehették igénybe nem csak a környékről érkezők, hanem bárki, hiszen személyi igazolványt senkitől nem kértek a bejáratnál.

Forrás: bp18.hu/B.Z.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva