Egészségre ártalmas pékséget buktattak le Budapesten

Szerző • 2015-08-14 • Hírek, Közélet Egészségre ártalmas pékséget buktattak le Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1689

Több pékséget is ellenőrzött az elmúlt napokban a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatósága (KÜI). Az ellenőrzés eredményeként a szakemberek azonnali hatállyal felfüggesztették egy budapesti üzem működését, az indok: nyomon követhetőségi és súlyos higiéniai problémák. Csaknem 1800 kilogramm terméket kellett megsemmisíteni azok ismeretlen eredete miatt. Az eljárás során milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a hatóság.

Többek között kosz, pókháló, rendetlenség fogadta a KÜI ellenőreit abban a meg nem nevezett budapesti pékségben, ahol hétfőn reggel ellenőrzést tartottak. Az üzembe két macskának is szabad bejárása volt, ami egyben azt is jelenti, hogy akár a róluk lehulló szőrszálak is belekerülhettek az ott elkészített élelmiszerekbe. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött – esetenként már penészes – péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Az üzemben nyomon követési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőség megőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban nagy mennyiségű (500 kg) zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.
A higiéniai körülmények miatt a KÜI szakemberei azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését.

Forrás: fullank.com

(Címlapkép: napi.hu)

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva