Egészségtelen a levegő Budapesten

Szerző • 2019-01-23 • Hírek, Közélet Egészségtelen a levegő Budapesten bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva931

Több helyen egészségtelen a levegő minősége a magas szállópor-koncentráció miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ az MTI-vel.

Azt írták: az északi, északkeleti országrészben több helyen is romlott a levegőminőség. Miskolcon, Putnokon, Salgótarjánban, valamint a nyugati országrészben, Szombathelyen is egészségtelen a levegő minősége.

Emellett – a levegőhigiénés index alapján – további 19 településen kifogásolt a levegő minősége. Ezek: Budapest, Debrecen, Dorog, Dunaújváros, Eger, Győr, Hernádszurdok, Kazincbarcika, Nyíregyháza, Oszlár, Sajószentpéter, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Tatabánya, Tököl, Vác, Várpalota.

A légúti megbetegedésben szenvedők számíthatnak tüneteik felerősödésére. A népegészségügyi központ az egészségtelen levegőminőségű helyeken nem ajánlja a hosszabb ideig szabadban tartózkodást.

Azt kérik továbbá, hogy az érintett területeken különösen ügyeljenek a szilárd tüzelőanyagok használatának mellőzésére. Erről bővebb információ található a Fűts okosan! kampány honlapján, ezen a linken.

Képünk illusztráció.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva