Egy év, hét játszótér, 50 millió forint – Gyerekzsivaj játszótér-felújítási program

Szerző • 2019-03-29 • Fejlesztések, Hírek, Közélet Egy év, hét játszótér, 50 millió forint – Gyerekzsivaj játszótér-felújítási program bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1066

Gyerekzsivaj néven kerületi játszótér-felújítási programot indít az önkormányzat a XVIII. kerületben, melynek révén egy éven belül hét játszóteret újítanak fel. Az örömhírt Ughy Attila osztotta meg követőivel a Facebook-oldalán. Az érintett játszóterek összesen 50 millió forintból szépülnek meg, név szerint: Hősök tere, Búvár Kund tér, Havanna utca 54-62., Kandó tér, Lakatos lakótelep – Lakatos-Nefelejcs utca sarok, Barcika tér, Alacskai játszótér.

“Még tavaly kezdeményeztem, hogy szakembereink kérdőívek segítségével mérjék fel a lakossági igényeket. Ezekből kiderült: a családok a fejlesztésre szánt forrásokat elsősorban játszóezközök pótlására és beszerzésére fordítanák” – írta posztjában a polgármester. Ughya Attila úgy folytatta, hogy több észrevétel érkezett a nyilvános WC-k telepítése ügyében is, de egyhangú lakossági vélemény: ha választani kell a mosdók építése és fenntartása, vagy az új játszóeszközök vásárlása között, akkor a lakosság inkább a játékok beszerzését tartja fontosabbnak.

“Az 50 millió forint értékű program több száz gyermek korszerű és biztonságos játékát teszi majd lehetővé a játszótereken. A szokásos tavaszi játszótér-felújításokat természetesen ezen kívül végezzük el. Az idén megvalósuló 7 játszótér komplex felújításának helyszínei: Hősök tere, Búvár Kund tér, Havanna utca 54-62., Kandó tér, Lakatos lakótelep – Lakatos-Nefelejcs utca sarok, Barcika tér, Alacskai játszótér. Az önkormányzat a megszépült játszótereket folyamatos adja majd át a családoknak” – zárult Ughy Attila bejegyzése.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva