Egy éve van fenn a BRFK a Facebook-on

Szerző • 2015-02-19 • Hírek, Közbiztonság Egy éve van fenn a BRFK a Facebook-on bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1320

Egy éve, 2014-ben a Budapesti Rendőr-főkapitányság is tagja lett a Facebook-közösségnek: BRFK Bűnmegelőzési Portál néven készítettek profilt, a tapasztalatokról kérdeztük a BRFK-t.

– A BRFK Bűnmegelőzési Portált a bűnmegelőzési tevékenység részeként, az eddig is működő ilyen irányú tevékenység mellett, azt kiegészítve indítottuk még 2014 októberében. Fontosnak tartottuk, hogy tanácsainkkal olyan rétegekhez is eljussunk, akik a világhálón keresztül szólíthatók meg – nyilatkozta a tovabb18.hu-nak a BRFK kommunikációs osztálya.

– Oldalunk több ezer kedvelővel rendelkezik és híreink több tíz ezer felhasználóhoz jutnak el állandó jelleggel, nem csak budapesti és magyarországi, hanem külföldi felhasználókhoz egyaránt. Profilunkat elsősorban bűnmegelőzési céllal indítottuk, hogy tanácsaink a világhálón minél szélesebb körhöz eljussanak, segítve ezzel az áldozattá, vagy akár a bűnelkövetővé válás elkerülését. A bűnmegelőzés mellett hangsúlyt fektetünk a balesetmegelőzésre, illetve a BRFK szervezeti egységeinek és kapitányságainak bemutatására is.

brfk

Megtudtuk, hogy az oldal működési szabályzata szerint a portálon nincs mód feljelentés, bejelentés megtételére, de a magyarországi jogszabályok szerint erre bármely rendőri szervnél lehetőség van. Mi az állampolgárokkal, mint tanácsadók, megelőzők kerülünk kapcsolatba.

– Természetesen amennyiben eredeti céljainkkal ellentétben oldalunkra mégis bejelentés, feljelentés vagy bármilyen állampolgári jelzés érkezik, amely intézkedési kötelezettséget jelent, úgy azt az oldalt működtetők a megfelelő szakmai szervekhez eljuttatják – emelte ki a BRFK.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva