Egy krisztusi hivatás elismerése

Szerző • 2015-11-18 • Hírek, Közélet Egy krisztusi hivatás elismerése bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1199

A Szociális Munka Napját a közösségért végzett munka megbecsülésének jeleként rendezik meg világszerte. A XVIII. kerületben is évről-évre elismeri az önkormányzat az idősekért, elesettekért vagy bármilyen okból szociális segítségre szorulókért végzett áldozatos munkát.

Mintegy 20 éve a november 12-i világnap létrehozásának célja az volt, hogy felhívja a figyelmet azokra, akik az elesettekért dolgoznak, akik a rászoruló társaik segítését választották hivatásul. Ezen a napon nekik mondunk köszönetet, mert ki kell állnunk azokért, akiknek munkája minden állampolgár számára nélkülözhetetlen – mondta a november 13-án rendezett ünnepségen Ughy Attila, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármestere. – Ezeknek az emberek az életük középpontjába nem a pénzt, a siker hajszolását helyezték, hanem az odafordulást, vigasztaló, bátorító szavakat, tetteket. Krisztusi hivatás ez, szeretettel és törődéssel. A segítés, mint életfeladat felvállalása különösen bátor hozzáállás egy olyan időszakban, amikor az egymástól való elidegenedés egyre nagyobb és erősebb.

szocmunka01_bent

A köszöntő után a díjátadás következett. A kitüntetéseket Kucsák László országgyűlési képviselő és Dömötör István alpolgármester adta át, és gratulált a díjazottaknak Lévai István Zoltán, Galgóczy Zoltán, valamint Szarvas Attila alpolgármester is.
A kerület szociális gondozója címet kapta Gulné Szabó Veronika és Rábl Jánosné.

A kerületi családokért és gyermekekért elismerésben részesült Varga Gáborné, Pál-Kőrösi Mária és Hajdu Sándorné. Gondoskodás az emberért díjat vehetett át Dvorácskóné Borbély Judit és Balogh Ferencné.

szocmunka02_bent

A rövid ünnepség elején Tóth Roland színművész Dzsida Jenő Arany és kék szavakkal című versét adta elő, az elismerések átadása után a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola Rezeda csoportja mezőségi táncokat mutatott be. A kitüntettek tiszteletére rendezett állófogadáson Kucsák László mondott pohárköszöntőt.

bp18.hu, Puskás Attila

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva