Egy újszülött kislányt hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában

Szerző • 2018-04-25 • Hírek, Közélet Egy újszülött kislányt hagytak a Jahn Ferenc kórház inkubátorában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva772

Egy újszülött kislányt találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti kórház babamentő inkubátorában kedd reggel, áll a kórház sajtóközleményében. Az első vizsgálatok szerint a baba egészséges, de mivel az orvosok nem tudnak semmit a születés körülményeiről, továbbra is megfigyelés alatt tartják.

A csecsemő 47 centivel és 2480 grammal született, az ápolóktól a Hajnal Györgyi nevet kapta.

“A Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt, ennek ellenére a dolgozók természetesen felkészültek voltak a baba fogadására és a szakszerű ellátás biztosítására.

Az intézmény korszerűsített Sürgősségi Betegellátó Osztályának bejáratánál elhelyezett inkubátor mindenki számára jól látható, könnyen megtalálható helyen van. A szerkezet védő környezetet és megfelelő klímát biztosít, így javítva az újszülött túlélési esélyeit.

A Kórház főigazgatója, dr. Ralovich Zsolt köszönetét fejezte ki a hajnalban dolgozó kollégáknak. Elmondta, egy ilyen esemény, amikor valaki lemond egy gyermekről, nagyon szomorú, azonban megnyugtató a tudat, hogy mostantól vigyáznak rá és megfelelő ellátásban részesül. A jogszabályok szerint eljárva ilyenkor mindig értesíteni kell a gyámhatóságot az esetről, egyelőre pedig a kórház dolgozóinak szakértelme nyújt számára biztonságot.

Az intézmény vezetése és dolgozói számára az esemény egyben jelzés értékkel bír, hiszen a lakosok bizalommal veszik igénybe a kórházunk által biztosított szolgáltatásokat” – olvastuk a kórház sajtóközleményben.

A polgármester is üzent

“A Jahn Ferenc Kórház babamentő inkubátorába hosszú évek óta nem helyeztek csecsemőt… 2018. április 24-én, a kora reggeli órákban a Sürgősségi Osztály bejáratánál találtak rá a 47 cm-rel született, 2480 gramm súlyú kislányra, akinek a dolgozók a Hajnal Györgyi nevet adták. Ezután a nehéz kezdet után egy egészséges és boldog életet kívánok neki!” – írta polgármesterünk, Ughy Attila a Facebook-oldalán.

Mi is csatlakozunk szavaihoz és boldog, hosszú életet kívánunk Györgyinek!

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva