Az Egyesült Ellenzék nyilatkozatban támogatja az óvodák megújulását a kerületben

Szerző • 2020-05-30 • Hírek, Közélet Az Egyesült Ellenzék nyilatkozatban támogatja az óvodák megújulását a kerületben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva187

Finiséhez érkezett a kerületi óvodai ellátás megújítása. Az Egyesült Ellenzék pártjai közös nyilatkozatban álltak ki az igaztalanul, hamis állításokkal támadott észszerűsítő intézkedés mellett. A megújulás eredményeként megszűnik az előző városvezetéstől örökölt törvénysértő állapot. Az észszerűsítés eredményeként megszűnhet az óvónőhiány, miközben megmaradnak az egyes intézmények pedagógiai programjai, arculata és közössége – olvastuk a bp18.hu oldalon.

Az Egyesített Óvoda létrejöttével számos adminisztrációs teher lekerül az intézményvezetők válláról, így nő a szakmai szabadságuk és csökkennek a bürokratikus feladatok. A megújult óvodai hálózat biztos, segítő hátteret jelent majd a mindennapi munkavégzés során.

Nagyon fontos vívmánya az intézkedésnek, hogy a megújult óvodai hálózat létrejötte semmiben nem érinti sem a gyermekek, sem a családjaik óvodai életét. Az ovisok ugyanabban az óvodába, ugyanabba a csoprtba, ugyanazokhoza csoporttársakhoz, óvónőkhöz, és dadusokhoz mennek vissza most, hogy véget ért a járvány miatti korlátozás.

A támogató nyilatkozatot az Egyesült Ellenzék valamennyi pártja aláírta:

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva