Egyre kevesebb a rossz burkolat

Szerző • 2018-01-27 • Fejlesztések, Hírek Egyre kevesebb a rossz burkolat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva678

A XVIII. kerületi önkormányzat több éve kiemelt beruházásként foglalkozik a járdafelújítással. Az elmúlt évben 20 kilométernyi járdát építettek vagy javítottak ki Pestszentlőrinc-Pestszentimrén. A képviselő-testület az idei költségvetésben a tavalyival megegyező támogatást szavazott meg a programra, így a 20 kilométer 2018-ban is teljesíthető lesz.

A 2015 óta zajló járdafelújítási program több okból is szükséges. Egyrészt a járdák kopnak, romlanak az időjárás és a használat miatt, de a folyamatos karbantartással el lehet érni, hogy mindig biztonságosak legyenek. Másrészt a kerületben is megvalósított nagyszabású fővárosi csatornázási projekt után helyre kellett, illetve kell állítani az érintett szakaszokat.

Tartva az ütemet

Az idei tervvel kapcsolatban Lévai István Zoltán alpolgármester elmondta: örömteli, hogy sikerült biztosítani újabb 20 kilométer járda felújításának, illetve építésének a forrását.

Ez azt jelenti, hogy tartani tudjuk a felújítás ütemét. A munkák a tervek szerint és az időjárás függvényében a tavalyinál kissé hamarabb, már februárban elkezdődnek. Ahogy eddig, a továbbiakban is figyelembe vesszük a lakosság kéréseit. A Városgazda Zrt. munkatársai folyamatosan vizsgálják a balesetveszélyes szakaszokat, és azok javítása elsőbbséget élvez. A körzetes képviselők által javasolt szakaszok is beépülnek a felújítási, építési tervbe – tette hozzá az alpolgármester.

A kerületben olyan utcák is akadnak, amelyek csak most, a program részeként kapnak szilárd útburkolatot és vele járdát. A legtöbb járdaépítésre, illetve -javításra a kertvárosi részeken van szükség.

Segít a lakók türelme

A keskenyebb utcákban az is megoldást jelent – és erre törekszik is az önkormányzat –, hogy legalább az egyik oldalon legyen jó minőségű járda.

Mindent megteszünk a járdaprogram sikeréért, és nagyon köszönjük a lakosság múlt évi türelmét és megértését, amit a munkálatok során tanúsítottak. Egy építkezés bizony zajjal, porral és közlekedési kényelmetlenséggel jár, de mindezen nehézségek ellenére számos pozitív visszajelzést kaptunk. A lakosság türelme nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a munka időben elvégezhető legyen – fogalmazott Lévai István Zoltán, hozzátéve, hogy az önkormányzat idén is arra törekszik, hogy a járdaépítés a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon, és előre köszönte a megértést, amivel a munkákhoz viszonyulnak az érintett utcák lakói.

A XVIII. kerület járdaszakaszainak hossza 430 kilométer, és a program kezdetekor ezen kívül 50 kilométer megépítésére volt igény. Az önkormányzat szándéka szerint az összesen mintegy 2 milliárd forintba kerülő ötéves program végén a kerület minden részében kényelmesebb és biztonságosabb lesz a gyalogos közlekedés. A 2015-től 2019-ig tartó időszakra kitűzött cél az, hogy sehol ne legyen a kerületben az átlagosnál rosszabb minőségű útszakasz.

bp18.hu, P.A.

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva