Egyre virágosabb kerületünk – díjazták a díszítőket

Szerző • 2015-11-06 • Hírek, Zöld környezet Egyre virágosabb kerületünk – díjazták a díszítőket bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1224

A helyi önkormányzat idén is meghirdette a Szebb, virágosabb kerületünkért pályázatot, amelynek eredményhirdetését és díjátadóját november 5-én tartották a Rózsa Művelődési Házban. A díjkiosztó ünnepségen a Vajk-sziget Általános Iskola diákjai műsorral kedveskedtek a meghívottaknak, majd Dömötör István alpolgármester köszöntője következett.

Az önkormányzat 1998-tól minden évben meghirdeti a „Szebb, virágosabb kerületünkért” pályázatot, amelyre évről évre egyre többen jelentkeznek.

Míg az első évben 37-en pályáztak, a múlt évben 900, az idén már közel 1100 kerületi lakos vett részt a megmérettetésen.
A növényosztás alkalmával bársonyvirágból, begóniából, petúniából, és porcsinrózsából lehetett választani. Az idén 3 millió forintot tudott az önkormányzat e célra fordítani.

virag01_bent

A versenyt öt kategóriában hirdették meg. A legszebb virágos lakótelepi előkert kialakítása, tisztasága kategóriára 112, a családi házak előtti közterület, kerti virágok kiültetése, tisztasága kategóriára 669, a lakótelepi erkélyek, ablakok virággal díszítése kategóriára 210, az intézmények előtti területek és udvarok tisztasága, rendezettsége, parkosítása, virágok kiültetése kategóriára 67, a legszebb, legvirágosabb utcaszakasz kialakítása kategóriára 17 pályázat érkezett.

A zsűrizést az önkormányzat környezetvédelmi csoportjának munkatársai, az Együtt Pestszentimréért Egyesület és a Zöld Sorompó Egyesület tagjai végezték.
A pályázat helyezettjei vásárlási utalványt kaptak, amelyet kerti növények és eszközök vásárlására válthatnak be.

virag02_bent

Pestszentlőrinc-Pestszentimre második alkalommal nevezett be „Magyarország legszebb konyhakertje” országos pályázatra, amelyen kerületünk 92 éves versenyzője, Litavszky Pál szeptemberben különdíjat vehetett át Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől.
A Szebb, virágosabb kerületünk díjkiosztó ünnepségén vette át a Zöld óvoda címet a Kerekerdő Óvoda és a Zöld iskola címet a Kapocs Általános Magyar-angol Két Tannyelvű Iskola.
A díjakat Dömötör István alpolgármester és Tóth Kálmán, a településfejlesztési és fenntartható fejlődési bizottság elnöke adta át.

Eredmények

Utcaszakasz kategória:
1. Haladás u. 14-20. társasház
2. Barcsay u. 48. társasház
3. Belső Major Lakópark Egyesület

Intézmények kategória:
1. Brassó Utcai Általános Iskola
2. Vándor Óvoda
3. Borostyán Szociális Szolgálat

Lakótelepi előkert kategória:
1. Bán Gábor, Haladás u.
2. Majorosné Nagy Rózsa, Baross u.
3. Sali Lászlóné, Havanna u.

Családi ház kategória:
1. Nádai Lívia, Delfin u.
2. Kovács Ferencné, Kőrös u.
3. Sallós Endre, Bercsényi u.

Erkély kategória:
1. Tóthné Vinkó Erzsébet Havanna u.
2. Sudár János Nefelejcs u.
3. Molnár Anikó Dolgozó u.

Különdíjak

Intézmények:
Szivárvány Óvoda
Zöld Liget Óvoda
Bókay Általános Iskola
Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Központ

Lakótelepi előkert:
Reviczky utca 16-20. társasház
Bucsu Erzsébet Iker tér

Erkélyek:
Bába Miklósné Margó Tivadar u.
Tóthné Czura Beáta Csontváry u.

Családi ház:
Kárpáti Mariann, Bartók Béla u.
Csóka Ferencné, Madách u.
Kun Józsefné, Halomi út
Bozsóki Zsuzsanna, Gyulafehérvár u.
Dömsödi Mihály, Bercsényi u.
Laurincsik Jánsoné, Korpona u.
Szecskó Lőrincné, Fiume u.
Goda Andrásné, Kara u.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva