Együtt ünnepeltek a kerületi nemzetiségi önkormányzatok

Szerző • 2015-12-18 • Hírek, Közélet Együtt ünnepeltek a kerületi nemzetiségi önkormányzatok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva1081

A nemzetiségek napja közeledtével, december 16-án a kerületi nemzetiségi önkormányzatok együtt ünnepeltek a Kondor Béla Közösségi Házban.

A december 18-i nemzetiségek napjának célja egyrészt az, hogy a nemzetiségek ápolják a gyökereiket, megőrizve azokat a felnövekvő generációk számára, másrészt az, hogy a sokszínűségükkel tovább gazdagítsák az ország kulturális, szellemi és tárgyi emlékeit, értékeit.

nemzetiseg01_bent

A pestszentlőrinc-pestszentimrei ünnepségen Kohut Gyula, a XVIII. kerületi nemzetiségi és szervezési referens üdvözölte az itt élő nemzetiségeket, majd Szarvas Attila alpolgármester mondott köszöntőt, hangsúlyozva: a nemzetiségi önkormányzatok a hagyományőrző tevékenységükkel nemcsak saját közösségük, hanem az egész kerület szellemi értékeinek a gyarapításához is nagyban hozzájárulnak.

A születésnapoktól a nemzetiségi fesztiválig sok színes programot szerveztek ebben az évben is a kerületi nemzetiségi önkormányzatok – mondta. – Rendezvényeikhez az önkormányzat az idén 29 millió forinttal járult hozzá. Ez a támogatás jövőre is megmarad, azonban prioritást élveznek azok a programok, amelyeket a nemzetiségek itt, a kerületben szerveznek.

nemzetiseg02_bent

Az alpolgármester hozzátette: ez nem jelenti azt, hogy a közösségeknek nem lesz lehetőségük kiránduláson részt venni.

Az ünnepi beszéd után az Artashat Örmény Nemzetiségi Színház Keller Linda színművész vezetésével Emlékek címmel tartott előadást, majd kötetlen beszélgetéssel folytatódott a program.

bp18.hu, Fülep Erzsébet

Pin It

Kapcsolódó

Hozzászólások letiltva